maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeur biedt geloofsbrieven aan in Bolivia

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs lanceert projecten om leerachtersta...

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft twee nieuwe innovatieve projecten gelanceerd om leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs aan te pakken. Deze projecten...

Op dinsdag 28 mei jongstleden bood de buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in Venezuela, Gustaaf Samijadi, samen met anderen zijn geloofsbrieven aan de president van de Plurinationale Staat van Bolivia, Luis Alberto Arce Catacora in Casa Grande del Pueblo te La Paz.

 Eerder kreeg de minister van Buitenlandse Zaken van Bolivia, Celinda Sosa Lunda, een kopie van de geloofsbrieven. Tijdens de ceremonie in La Paz boden ambassadeurs van Argentinië, Saudi-Arabië, Slovenië, Thailand en India ook geloofsbrieven aan.

Gustaaf Samijadi maakte in een gesprek met president Arce bekend, dat Suriname streeft naar verdieping van de bilaterale relatie met Bolivia. Beschikbare mogelijkheden moeten hiervoor in de regio worden benut voor wederzijdse voordelen. Hij haalde de unieke traditionele kennis van de inheemse bevolking aan en de bescherming van het Amazonegebied.

President Arce feliciteerde de ambassadeur en verzekerde hem van zijn medewerking om het juiste klimaat te scheppen. Bolivia en Suriname zijn beiden rijk aan geologische minerale rijkdommen waaronder tin, zilver, lithium en koper.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeur biedt geloofsbrieven aan in Bolivia