donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ambassadeur biedt geloofsbrieven aan bij Sri Lankaanse president

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

Onlangs heeft de buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in India, Arunkoemar Hardien, zijn geloofsbrieven als niet-residerend ambassadeur aangeboden aan de president van de Socialistische Democratische Republiek Sri Lanka, Renil Wickremesinghe. De ceremonie vond plaats in het presidentieel paleis in Kandy, in aanwezigheid van de Sri Lankaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ali Sabry.

Tijdens deze plechtigheid wenste president Wickremesinghe de ambassadeur een succesvolle ambtstermijn en keek uit naar het verbreden van de bilaterale relatie met Suriname. Sinds 2012 onderhouden de regeringen van Suriname en Sri Lanka diplomatieke betrekkingen.

Het aangaan van deze diplomatieke banden beoogt de bestaande vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking op politiek, sociaaleconomisch en cultureel gebied te versterken, tot wederzijds voordeel van beide landen. Op internationaal niveau delen Sri Lanka en Suriname gemeenschappelijke doelstellingen, met name binnen de Verenigde Naties, waar het Surinaamse buitenlands beleid de ontwikkelingspolitiek van de regering weerspiegelt.

Ambassadeur Hardien en president Renil Wickremesinghe. Foto: CDS

Sri Lanka bevindt zich momenteel in een periode van snelle ontwikkeling, gericht op duurzame groei op middellange termijn. De regering heeft haar inspanningen geconcentreerd op de ontwikkeling van het wegennet, openbaar vervoer, havens en logistieke centra over het eiland. Om deze doelen te bereiken, intensiveert Sri Lanka de aantrekking van buitenlandse investeringen en kennisoverdracht van technologie en knowhow, waarbij veel projecten het publiek-private samenwerkingsmodel volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ambassadeur biedt geloofsbrieven aan bij Sri Lankaanse president