maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse agro-ondernemers zien kansen op Agrofest 2024 voor export en samenwerking

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

Op vrijdag 23 februari ging de Agrofest 2024 van start in Queens Park op Barbados, met de deelname van Suriname, Cuba, Guyana en Brazilië. De opening van het evenement werd verricht door de Barbadiaanse minister van Landbouw, Indar Weir. Hij benadrukte het belang van groei in de agrosector na de uitdagingen van de Covid-pandemie, waarbij hij trots meldde dat de agrosector van Barbados met 24% was gegroeid in 2024.

Weir wees op aangepaste tarieven voor wateraankoop voor boeren en versoepelde leningen als ondersteuning voor de sector. Jitendra Kalloe, de landbouwdirecteur van het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zag unieke kansen voor Surinaamse agro-ondernemers door deelname aan dit evenement.

Hij wees op mogelijkheden voor export, uitwisseling van ideeën en zelfs import van Black Belly-schapen. Kalloe benadrukte de potentie van Suriname om voedselzekerheid te garanderen, met gratis irrigatiewater en een focus op kwaliteitsproductie.

Op de Agrofest 2024 werd Suriname vertegenwoordigd in een fleurig gepresenteerde unit, waar bezoekers hartelijk werden verwelkomd. Jonge ondernemer Varesh Maikoe merkte op dat vooral Surinaams fruit, zoals dragonfruit en mangistan, veel belangstelling trok.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) koos dit jaar ervoor om voor het eerst deel te nemen aan de expositie, waarbij de focus lag op luchttransport van groenten en fruit en het promoten van toerisme. Op de eerste dag bezochten verschillende scholieren de Agrofest als schooluitje, waarbij Suriname bekend bleek te zijn bij de bezoekers.

De SLM, die sinds december 2023 vluchten vanuit Suriname naar Barbados uitvoert, zag dit evenement als een kans om de toerismesector te promoten. De Agrofest 2024 zal doorgaan tot en met zondag.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse agro-ondernemers zien kansen op Agrofest 2024 voor export en samenwerking