zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams zwemteam neemt deel aan de PanAm CUP

lees ook ...

Saramacca zegt NEE tegen Plastic

Gistermiddag werd op initiatief van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu(ROM) in samenwerking met Suriname Conservation Foundation en het commissariaat van Saramacca een wandelloop georga...

Tijdens de Pan American Age Group Swimming Championships 2022 (PanAm Cup 2022) wordt Suriname vertegenwoordigd door het Suriname Swimming Team. Het toernooi wordt van 02 tot en met 05 juni 2022 gehouden in Trinidad en Tobago. De zwemmers vertrekken op dinsdag 31 mei uit Suriname.

Op vrijdag 27 mei 2022 hadden zij hun voorlaatste training in het zwembad van Parima Er staat nog een laatste training voor vertrek gepland. Fabienne Nabibaks, hoofdcoach van het Surinaamse zwemteam, gaf in een interview met de Communicatie Dienst Suriname de laatste updates door. Het team bestaat uit 22 zwemmers van verschillende Surinaamse zwemverenigingen, die elk op individuele estafettes zullen uitkomen.

Coach Nabibaks gaf aan dat het team vrij jong is wat ervaring betreft. “Voor sommigen is dit de eerste keer dat ze naar het buitenland gaan om te participeren aan de internationale wedstrijden. De bedoeling is dat deze zwemmers hun personal record zullen verbreken tijdens dit toernooi”, gaf coach Nabibaks aan. De coach vermeld ook dat er uitblinkers zijn in het Surinaamse zwemteam waarvan die zeker een finale plek in het toernooi zullen halen.

Irven Hoost, die ook mee doet aan de PanAm Cup, zal Suriname vertegenwoordigen tijdens het zwemtoernooi in Budapest. “Dit zal een meetmoment zijn voor de zwemmer”, zegt  coach Nabibaks. Ze verwacht dat de zwemmers hun beste beentje zullen voorzetten, omdat zij de afgelopen twee jaren door Covid-19 hun krachten niet hebben kunnen meten met de andere zwemmers in de regio.

Het team dat mee doet aan de PanAm Cup bestaat uit: Faith Lamsberg, Kymora Jubitana, Shanie Telting, Analeigh Benthem, Caithlin Moeslan, Sean-Vernon Dipokromo, Jair Ong A Kwie, Zayn Etnel, Ezra Rodriguez, Ismaël Holtuin, Sven Moeljodirjo, Shamaro Mac Donald, Sequisha Wongsodikromo, Ziffa Ceder, Zakiyah Etnel, Muglisha Dipokarto, Damisio Akiemboto, Chris-Gerald Soeperman, Feranto Stuger, Shavaro Sedney, Irvin Hoost en Gavirio Kloof. Er doen ruim 250 zwemmers uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied mee aan het toernooi in de leeftijdsklasse van 11 tot en met 18+.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams zwemteam neemt deel aan de PanAm CUP