Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams Ziekenhuis betreurt fake nieuws

Geplaatst

op

Wanica O

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica( RZW) in Suriname waar het merendeel van de Covid-19 patienten wordt opgenomen en behandeld, betreurt het dat er een video de ronde doet die moet suggereren dat de patienten elkaar moeten helpen bij gebrek aan verpleegzorg. Dit is fake nieuws, zegt het RZW.

Coronapatient Die Zich Onwel Voelde In Isolatietent Rzw Niet Overleden 1
De situatie vastgelegd door een mede patient

Het volgende plaatste het Regionaal Ziekenhuis Wanica op hun facebook pagina:

Fake News berichten!

De directie van het Regionaal Ziekenhuis Wanica betreurt het dat er een video en valse berichten worden verspreid met betrekking tot een voorval in de Covid-19 isolatie tent van het ziekenhuis. Het is al langer bekend dat het Regionaal Ziekenhuis Wanica steeds voller raakt met mensen die Covid-19 besmet en zorgbehoevend zijn. Om de niet zorg-behoeftigen toch te kunnen isoleren werd een extra faciliteit opgezet. Mevrouw K. was in de tent ondergebracht met pijnen waar ze al langer mee bekend is als onderliggende aandoening. Ze kreeg pijnstillers toegediend.Terwijl de verpleging er alles aan deed om een plek in het beddenhuis gereed te maken om mevrouw K. te kunnen accommoderen, kreeg deze patiënt op een onbewaakt moment een hevige pijnaanval. Door een mede patient werd dit met een mobiele telefoon vastgelegd en verspreid via sociale media. Niet lang daarna is de patient overgeplaatst naar het beddenhuis en krijgt de nodige zorg. Het is spijtig dat er door deze video opnames schade is aangericht, door: *een verkeerde interpretatie te geven aan de video opnames * de privacy van mede patiënten te schaden *verpleegkundigen die zich dag en nacht inzetten om het gevecht tegen Covid-19 aan te gaan, in een kwaad daglicht te plaatsen. * het Regionaal Ziekenhuis Wanica een slechte naam proberen aan te smeren.

Verder is het RZW diep verontwaardigd over valse berichten dat deze patiënt is overleden. Het is zeer betreurenswaardig dat kwaadwillenden paniek hiermee proberen te zaaien en er geen rekening wordt gehouden met de familie, vrienden en kennissen van mevrouw K. Namens directie en personeel van het RZW verklaren wij dat de desbetreffende Covid-19 patiënt, net als alle andere patiënten, de nodige zorg krijgt. Wij zullen ons altijd inzetten om binnen ons vermogen, goede zorg aan te bieden aan een ieder.

Tot zover de facebook post van het Regionaal Ziekenhuis Wanica – culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lisette
dinsdag 25 augustus 2020 19:46

Succes met jullie mooie ziekenhuis. Hopelijk kom ik er nooit in te liggen

Romeo
woensdag 26 augustus 2020 08:35

Lisette makkelijk om op afstand kritiek te geven.

Lydia
woensdag 26 augustus 2020 14:17

Tja daar vallen de meeste Covid doden..Hoe uit te leggen aan het volk.
Zal je famillie zijn praat je anders.

practicum
zaterdag 29 augustus 2020 09:26

In welk ziekenhuis vallen er nou g1 doden. Dan zullen we alle patienten naar daar sturenAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen