Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams volk wordt nu met de waarheid geconfronteerd

Geplaatst

op

Vhp Assembleelid Mahinder Jogi

Coalitielid Mahinder Jogi (VHP) zegt dat het Surinaamse volk nu pas met de waarheid wordt geconfronteerd. Volgens hem had de unificatie van de wisselkoersen twee jaar terug moeten plaatsvinden. Daarom vindt hij de maatregel van de regering-Santokhi een zeer gedurfde stap. De regering heeft een heel moeilijke startpositie gekend. Toch vindt Jogi dat zij beter moet presteren dan nu het geval is. De COVID-19-crisis maakt de uitdaging groter, merkt hij op.

Dat Suriname in gigantische problemen verkeert, is overduidelijk. Maar zegt hij: “De aardolievondsten voor de kust vormen wel goede toekomstperspectieven.” Hij vervolgt door aan te geven dat president Chan Santokhi in zijn jaarrede dinsdag overtuigend klonk, dat het land uit het dal zal komen.

Agrarische sector

Jogi vindt wel dat het staatshoofd de agrarische sector in zijn jaarrede onvoldoende heeft belicht. Hij had concrete acties verwacht. De president zou kunnen aangeven wat er zal worden gedaan, hoe hij denkt de landbouwproductie in het land te bevorderen, export en cargofaciliteiten te stimuleren.

Een van de mogelijkheden om de landbouwproductie te vergroten is het stimuleren van en investeren in grootschalige kassenteelt, vindt Jogi. Hij hoopt dat de regering met programma’s komt die daarop zijn gericht. Daarvoor zijn er volgens de VHP-parlementariër mogelijkheden van samenwerking met landen als Turkije en Israël.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen