zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams SURGE-programma stimuleert ondernemerschap met derde pitchronde

lees ook ...

Bedreigde garnalensoorten in Surinaamse wateren

In de Surinaamse wateren vinden we zowel marine- als seabobgarnalen, maar beide soorten worden bedreigd, de ene door overbevissing en de andere door klimaatverandering. Minister Parmanand Sewdien van ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) blijft Surinaamse Micro-, Kleine- en Middelgrote ondernemers ondersteunen via het Suriname Growth Enterprise (SURGE) programma, dat zijn derde pitchronde vandaag heeft gelanceerd. Tijdens deze ronde, die plaatsvindt tussen 22 en 24 april, krijgen ondernemers opnieuw de kans om presentaties te geven over hun bedrijf, inclusief hun activiteiten en toekomstplannen, met als doel in aanmerking te komen voor een matching grant ter ondersteuning van hun investeringen.

Het SURGE-programma wordt gefinancierd door de Wereldbank, met technische ondersteuning van Solidaridad. Het maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project, waarbij verschillende bedrijven uit diverse districten betrokken zijn. Een van de hoofddoelen van dit project is om het concurrentievermogen van Suriname te versterken en de economische diversificatie te bevorderen. De presentaties van vandaag zullen worden beoordeeld door een evaluatiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers zoals Karishma Mathoera van het ministerie van EZ, Wilgo Bilkerdijk van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), Anvit Ramlakhan van de ICT Associatie Suriname, Marion Stekkel van de Women in Business Group, en Shivani Kethwaru van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

Projectdirecteur van Solidaridad, Eric Hansen, benadrukt dat de bedrijven zorgvuldig zullen worden geëvalueerd. Silvia Ang van Anaula Nature Ressort N.V. geeft aan dat haar bedrijf streeft naar een grant van 100.000 US-dollar. Ze legt uit dat de investering nodig is voor de uitbreiding van het personeelsbestand en overweegt ook om airconditioning te installeren in de lodges van het resort om zo het comfort van de toeristen te verbeteren. Bovendien heeft Ang plannen voor een milieuvriendelijker bedrijfsvoering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams SURGE-programma stimuleert ondernemerschap met derde pitchronde