zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams staatshoofd opent Kabinet van de President in Nickerie

lees ook ...

Geen ontheffing voor invoer auto’s onder bouwjaar 2014

Er zal geen ontheffing meer worden verleend om auto’s onder bouwjaar 2014 in te voeren in Suriname. Dit wordt bekendgemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische...

Chan Santokhi, de president van de Republiek Suriname, heeft in het rijstdistrict Nickerie een werkruimte voor het Kabinet van de President in gebruik genomen. Dit is gisteren gebeurd bij het bezoek van het staatshoofd en delegatie aan het district. Het Kabinet van de President is voornemens om de aanwezigheid in de districten op te voeren om zo ook de participatie van de plaatselijke gemeenschappen en overheidsstructuren te verhogen en waar nodig extra te stimuleren.

“Daarom is de keus gemaakt om in Nickerie een werkruimte te creëren voor het Kabinet van de President, die het beleid moet helpen faciliteren,” sprak het staatshoofd. Hij gaf aan dat Nickerie een vitale positie inneemt, met het oog op de opkomende olie-industrie voor de kust van Suriname en buurland Guyana.

Mijlpaal
De president zei dat elk district waar hij een werkbezoek heeft afgelegd van hem het advies kreeg om een Project Management Team in te stellen, om de districtsontwikkelingen te kunnen plannen en te overzien. Echter heeft alleen Nickerie tot nog toe deze uitdaging aangegrepen. Het Kabinet van de President wenst dan ook beschikbaar te zijn voor de nodige ondersteuning.

De werkruimte moet als katalysator worden gezien, dat het de regering menens is, om actief te participeren voor en met het volk. Het staatshoofd noemt de werkruimte een mijlpaal. Hij deed wederom de oproep aan de andere districten om een Project Management Team in te stellen.

Het staatshoofd somde de projecten op die reeds zijn uitgevoerd in Nickerie en nog uitgevoerd zullen worden. Eerder op de dag is het elektrificatieproject aan de Giebelstraat-Oost Nickerie opgeleverd. In Wageningen is er gewerkt aan de hoofdbuis in de zijstraten langs de weg naar het vliegveld. De SWM heeft 750 digitale watermeters geplaatst.

Momenteel wordt ook gewerkt aan de verbetering van de waterhuishouding, terwijl het IDB-project “Sustainable Agricultural Productivity Program” in de komende 4 jaren voor een totaalbedrag van ruim 30 miljoen Amerikaanse dollars uitgevoerd zal worden. Aan de Savanneweg komt een zonnepanelenpark van circa 2000 KW, die 650 huishoudens zal kunnen voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams staatshoofd opent Kabinet van de President in Nickerie