Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams staatshoofd kondigt lockdown aan van 18:00 uur tot 06.00 uur

Geplaatst

op

President Desi Bouterse. Foto Nii

President Desi Bouterse heeft zojuist in een televisietoespraak aangekondigd dat de partiële lockdown wordt verscherpt ingaande 2 juni. De aangekondigde versoepeling wordt per direct teruggedraaid. Deze geldt dan voor twee weken en is landelijk van kracht. Rede voor het verscherpen van de maatregelen is de toename aan COVID-19-gevallen. De teller staat nu op 28, wat inhoudt 18 actieve cases.

Deze maatregelen zien er als volgt uit:

1. De partiële lockdown zal vanaf morgen, 2 juni, in heel Suriname gelden vanaf 18.00 uur tot 06.00 uur

2. Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal vijf personen.

3. Per heden is de brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten.

4. Vanwege de extra zorg in bepaalde gebieden in het binnenland wordt het vliegverkeer voor passagiers van en naar de volgende dorpen per direct gestopt: Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan.

5. De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen.

6. De aangekondigde versoepeling wordt per heden teruggedraaid. Dat wil zeggen dat scholen gesloten blijven. Crèches blijven per morgen weer gesloten zijn. Heropende markten worden weer gesloten en alle bedrijven moeten terug naar de hoogste voorzorgsmaatregelen. Casino’s en horeca zullen wederom gesloten zijn voor bezoekers.

Het advies vanuit de gezondheidsautoriteiten is om uw mond en neus te bedekken indien u toch op straat moet gaan. Hoeft u niet op straat, blijft u dan thuis. Tan na oso, no gwa strati. Legt u uwzelf een thuisquarantaine op, zei het staatshoofd..  

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Erica Badhu
maandag 1 juni 2020 23:29

Helemaal mee eens, kan ie zelf ook weer bijkomen na de stevige koti gogo van de stevige verkiezingsnederlaag! 😂

Stella
dinsdag 2 juni 2020 17:04

Staatshoofd, beseft u dat u zich ook niet aan maatregels hebt gehouden. De covid 19 komt nu goed uit om als wapen te worden gebruikt. Neem maar van mij aan dat de aantal covid patiënten hoger zal liggen. Nu wordt er een punt van gemaakt de hoge aantal was allang in omloop.Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen