Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams parlement weer compleet na vertrek Misiekaba

Geplaatst

op

Tashana Losche

Tashana Lösche mag zich sinds gisteren lid noemen van De Nationale Assemblee (DNA) van de Republiek Suriname. Ze heeft de plek ingenomen van gewezen parlementariër en ex-NDP’er André Misiekaba. Met haar toelating tot het hoogste orgaan van staat is dit instituut weer compleet. Het parlement telt 51 leden.

Tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020 stond ze op nummer 8 op de lijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Paramaribo. Lösche heeft 588 stemmen behaald.

De volksvertegenwoordiger heeft aangegeven zich sterk te zullen maken op onder andere het sociaal maatschappelijk vlak. Verder zal zij als lid van verschillende commissies op het gebied van onderwijs, een kritische ondersteuning en begeleiding geven aan deze regering. Ook sport- en talentontwikkeling verdienen haar volle aandacht.

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft het pas gekozen lid gefeliciteerd en succes toegewenst. Verder heeft Bee de parlementariër aangegeven, dat zij de hekkensluiter is en verwend zal worden met informatie, over regels en de conventies die gelden in het parlement. Ook wenste hij haar een leerrijke periode toe als assembleelid en kijkt uit naar haar kritische en opbouwende bijdrage aan de beraadslagingen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maity
woensdag 2 september 2020 11:10

Misikaba is op de vlucht

Robby
donderdag 3 september 2020 09:48

Mooi zo een foto. goed voorbeeld
Help het corona virus verspreiden.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen