Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams parlement middels schenking heringericht

Geplaatst

op

67abee60 B2cf 4303 Adf1 C68e533953ba

Het Surinaams parlement is door middel van een schenking heringericht. De officiële in gebruik name heeft plaatsgevonden op maandag 24 augustus 2020. Assembleelid Asiskumar Gajadien, die tevens ook voorzitter is van de commissie Huishoudelijke Aangelegenheden in de Nationale Assemblee (DNA) is initiatiefnemer van het project.

De architect Dayanand Mungra en Viraaj Mungra, directeur van NV Clipper Vastgoed hebben de schenking gedaan aan de Surinaamse gemeenschap. Dit is volgens de Mungra’s een gebaar ter nagedachtenis aan de familieleden die hun bijdrage hebben geleverd als DNA-leden in het verleden. De voorzitter van De Nationale Assemblee Marinus Bee is omarmd door het gehele college. Bee heeft aangegeven blij te zijn met de schenking. Ook zal er rekening gehouden worden met de COVID-maatregelen. – Culturu.com

8be33e8c 79f4 4ede 8144 9459ca2bddd5
Ad558bdd D7aa 4d83 A84f 345ff15b6bc2
E2ed0cb6 6834 48a6 Bbc4 1320b073155c
6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
dinsdag 25 augustus 2020 16:55

Nice nice.
En nu maar hopen dat het zoals gewend in Suriname is er geen voir wat hoort wat politieke motieven achterschuilen.
In Surinamers krioelt het nl van de vele adders onder het gras.
Dus is dit een issue om in de gaten te houden.
……………To be continued…………..

Mikel
dinsdag 25 augustus 2020 21:08

@Bryan, Positief gedachten brengt positieve reacties.
Het is een heel mooi gebaar, dankjewel heren. De andere aub achter de rij aansluiten. Zo maken wij Suriname GROOT.
DANKJEWEL HEREN VOOR JULLIE BIJDRAGE. HET PARLEMENT ZIET ER HEEL MOOI UIT!!

Valeurs
dinsdag 25 augustus 2020 21:18

Mooi ga zo door. Maak niet alleen parlement mooi. Die mensen hebben het goed. Denk ook aan bejaardenhuizen SOS KINDERDORPEN…. Help hun die hebben het harder nodig dan een paar mensen die tegen elkaar lopen te gillen om later sopie in een bar te gaan zitten drinken

practicum
woensdag 26 augustus 2020 02:02

Je zou echt achterlijk moeten zijn om deze gasten te geloven.

J j
woensdag 26 augustus 2020 06:43

Misschien hopen ze dat willen Alexander naar Suriname komt .
Heel mooi. Als dit het begin is dan zal het land bloeien

Rama
donderdag 27 augustus 2020 15:31

Heel mooi.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen