Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams parlement geeft geen toestemming aan pg om minister Hoefdraad te vervolgen

Geplaatst

op

Stemming In Dna. Beeld Youtube

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is niet in staat van beschuldiging gesteld zoals procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday op 23 april schriftelijk had gevraagd aan De Nationale Assemblee (DNA).  Iets na 01.00 uur in vanochtend is met 28 stemmen tegen en 14 vóór de vordering afgewezen. De coalitiepartijen NDP en BEP hebben hiertegen gestemd. Assembleevoorzitter Jennifer Simons gaf aan, dat op basis van deze stemming minister Hoefdraad op dit moment niet in staat van beschuldiging gesteld wordt door parlement en dat de vervolging niet door gaat. “De grondwet heeft ons de mogelijkheid geboden en het was geen makkelijk besluit,” zei de DNA-voorzitter.

De coalitie vindt dat minister Hoefdraad is gecriminaliseerd nog voordat het parlement zich over het dossier had gebogen. Bovendien zou de pg hebben geprobeerd om een suggestief beeld te geven aan de situatie. Het verzoek van de pg om zo kort voor de verkiezingen van 25 mei de Financiën-topman in staat van beschuldiging te stellen, wordt door de coalitie gezien als het beïnvloeden van de publieke opinie. Verder zou het dossier niet in algemeen belang zijn.

De vergadering is niet eenvoudig verlopen. Coalitie en oppositie stonden lijnrecht tegenover elkaar. DNA-voorzitter Simons moest leden vaker tot orde roepen. Zo vond de oppositie dat als minister Hoefdraad inderdaad onschuldig is, hij dat in de rechtszaal moet bewijzen. Echter gelooft de coalitie er niet in dat dit proces eerlijk zal verlopen. Verder vond de oppositie dat niet DNA, maar de rechter moet bepalen of minister Hoefdraad al dan niet schuldig is.

Voordat er een vergadering is uitgeschreven is minister Hoefdraad door een speciaal ingestelde commissie onder voorzitterschap van Oesman Wangsabesari (NDP) gehoord. Tijdens die bespreking is Hoefdraad uitvoerig ingegaan op het dossier en heeft zijn weerwoord gegeven. Hij heeft andere stukken overlegd om aan te tonen dat hij onschuldig is. 

De pg heeft de bewindsman aangemerkt als verdachte in elf strafbare feiten. Hem werd corruptie, overtreding van de Bankwet en oplichting verweten.Volgens de coalitie had de pg documenten achtergehouden, die ze wel hebben gekregen van de bewindsman. Uit die documenten zou volgens de coalitie blijken, dat om politieke motieven de minister wordt beschuldigd. Het dossier van de pg zou onvolledig, eenzijdig en misleidend zijn. In een motie is het besluit genomen om de vorderingen van de pg af te wijzen. 

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Haile laat z'n lat zien

als het om doekoe gaat, zijn alle bobo’s altijd eerlijk.

Glenda

Suriname gaat het wel goed met jullie? Of doen jullie maar wat. Goede raad is Hoefdraad zijn acties en reacties. Het land heeft geld nodig en hij is econoom .

Bianca

Je onschuld bewijs je niet in het parlement. Sedert wanneer kan dat. Waarvoor is Hoefdraad bang. Wie onschuldig is hoeft niks te vrezen. Laat Hoefdraad zijn ballen tonen, als hij dat trouwens heeft. Want daarom verschuilt hij zich achter de 26 coalitieleden. De coalitie is geen rechterlijke macht, inhoudelijk mogen zij niet bepalen als je onschuldig bent of niet. Wie denkt de coalitie wel dat ze zijn. Waarom zou ik of een andere burger van Su wel over verdenkingen of vermoedens van fraude of diefstal, wel door het openbaar ministerie vervolgd mogen worden. Daarom heb je advocaten om je onschuld… Lees verder »Advertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

 1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
 2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
 3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
 4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
 5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
 6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
 7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
 8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
 9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
 10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
 11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
 12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
 13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
 14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
 15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
 16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
 17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
 18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
 19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
 1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
 2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
 3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
 4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen