maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(2)

Surinaams Openbaar Ministerie laat Bouterse en Dijksteel opsporen

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt dat de opsporingsprocedure is gestart voor degenen die zich vandaag niet hebben aangemeld bij de strafinrichting te Santoboma. Het gaat om ex-president en NDP-voorzitter Desi Bouterse en zijn voormalige lijfwacht Iwan Dijksteel.

Van de vijf verdachten hebben Stephanus Dendoe, Ernst Gefferie en Benny Brondenstein zich wel aangemeld. Hun advocaat, Irvin Kanhai, was ter plaatse om hen bij te staan en verder te begeleiden.

Bouterse moet een gevangenisstraf van 20 jaar uitzitten, terwijl de overige verdachten zijn veroordeeld tot 15 jaar. Het is niet duidelijk waar Bouterse en Dijksteel zich bevinden.

De partij van NDP-voorzitter Bouterse heeft laten weten achter hun voorzitter te staan. Net als de echtgenote van Bouterse, Ingrid Bouterse-Waldring, vindt de NDP dat het om een politiek proces gaat. Er is aangegeven, dat er ook en politiek antwoord op moet worden gegeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams Openbaar Ministerie laat Bouterse en Dijksteel opsporen