Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams leger ontvangt nieuwe buitenboordmotor boot

Geplaatst

op

Minister Elias heeft een nieuwe buitenboordmotor boot overhandigd aan Het Nationaal Leger.

Het Nationaal Leger (NL) beschikt over een nieuwe buitenboordmotor boot. Dit is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid met behulp van een donatie van US$ 100.000, die het departement ontving van de LR-Group.

Het vaartuig zal het NL gebruiken voor het verrichten van werkzaamheden in verband met de preventieve maatregelen met betrekking tot COVID-19.

Minister Antoine Elias heeft de overhandiging op 30 maart gedaan aan zijn collega van Defensie Ronni Benschop. Volgens Elias heeft het NL het ministerie van Volksgezondheid altijd bijgestaan wanneer het gaat om logistieke werkzaamheden in het binnenland.

Na overleg met de donateur is besloten de helft van de donatie te besteden aan de aanschaf van een buitenboordmotor boot. Hiermee hoopt het ministerie van Volksgezondheid de logistieke werkzaamheden van het ministerie van Defensie te versterken en in het bijzonder een bijdrage te leveren aan het beter en adequaat kunnen bewaken van de grenzen door het NL.

Minister Benschop van Defensie benadrukte dat de twee departementen in nationaal belang een strategische samenwerking hebben. Het doet hem goed dat collega’s kunnen samenwerken om de veiligheid van het land te waarborgen.

Elias heeft verder aangegeven, dat de resterende middelen van de donatie zullen worden gebruikt voor de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s), ten behoeve van de ziekenhuisinstellingen.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ghaitrie
woensdag 1 april 2020 19:12

Mooi word tijd voor een echte oorlogschip. Om mensen te vervoeren grens te bewaken. En kanonnen erop om te kunnen VURENAdvertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen