woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
3
(2)

Surinaams leger ontvangt 7 viertonners van Nederland

lees ook ...

Liedbundel ‘Alonki’ ontvangen door parlementsvoo...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft op zijn kantoor de liedbundel 'Alonki' in ontvangst genomen van auteur Mavis Noordwijk. Deze nieuwe editie, uitgebracht na ruim dertig jaar sinds de de...

Nederland heeft zeven 4-tonners gedoneerd aan Suriname voor de tweede editie van de militaire jungletrainingen die op 28 maart officieel van start zijn gegaan. De voertuigen zijn uitgerust met een veiligheidssysteem waarmee passagiers veilig vervoerd kunnen worden. Nederland heeft ook reserveonderdelen en onderhoudspakketten geschonken.

Naast de bijna 300 Nederlandse militairen, nemen ongeveer 60 Surinaamse en 4 Amerikaanse militairen deel aan de jungletraining. Brigade-generaal Jan Hut, commandant van het Korps Mariniers, benadrukte dat de trainingen niet alleen gericht zijn op het verbeteren van de junglevaardigheden, maar ook bijdragen aan het versterken van de relatie tussen Suriname en Nederland.

De hernieuwde samenwerking tussen Suriname en Nederland heeft al vruchten afgeworpen volgens minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, zoals capaciteitsversterking van het Surinaams Instituut voor Defensie Opleidingen, donatie van boeken en meubilair, trainingen voor protocolofficieren en militaire kapel, donatie van muziekinstrumenten en de heropstart van de jungletrainingen in 2022.

De deelname van Surinaamse militairen aan de jungletrainingen biedt wederzijds voordeel, omdat het personeel van het Nationaal Leger hun kennis over de jungle kan delen met de Nederlandse en Amerikaanse militairen en Nederlandse kameraden Surinaamse deelnemers kunnen helpen hun gevechtsvaardigheden bij te stellen.

President Chandrikapersad Santokhi heeft benadrukt dat het grote aantal buitenlandse militairen er niet is om de regering te helpen bij demonstraties en ook niet om bepaalde mensen met ‘mega strafbare feiten’ aan te houden. De jungletrainingen duren tot eind mei en omvatten de Jungle Warfare Instructor Course, Jungle Warfare Course en de Special Operations Jungle Training.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams leger ontvangt 7 viertonners van Nederland