donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams kabinet trekt faciliteiten Bouterse na vonnis Hof van Justitie in

lees ook ...

Koersen omlaag: CBvS deelt driemaal daags koersen via websit...

De Centrale Bank van Suriname publiceert driemaal per dag wisselkoersen op haar website, zoals aangegeven op haar sociale mediakanaal. De bank benadrukt dat zij de wisselkoersen niet...

Het presidentiële kabinet heeft stappen ondernomen om bepaalde faciliteiten van Desi Bouterse in te trekken. Bouterse, die aanspraak maakte op deze privileges vanwege zijn voormalige positie als president van Suriname, is veroordeeld en momenteel voortvluchtig. Deze intrekking vond onmiddellijk plaats nadat het Surinaamse Openbaar Ministerie het proces startte voor de uitvoering van het vonnis van het Hof van Justitie.

President Santokhi deelde mee aan journalisten dat de meeste eigendommen al zijn ingeleverd. Hij benadrukte zijn vertrouwen in het Surinaamse rechtsstelsel en verwacht dat Bouterse zich zal moeten schikken naar de uitspraak van de rechterlijke macht en de instructies van het Openbaar Ministerie. Hoewel er officieel nog geen arrestatiebevel is uitgevaardigd voor de voormalige legerleider, is Santokhi ervan overtuigd dat de procureur-generaal met deze kwestie bezig is. Hij verklaarde dat men ervan uitgaat dat de procureur-generaal volgens de wet zal aankondigen wanneer de publieke opsporing zal plaatsvinden.

Met betrekking tot de discussie over Bouterse’s aanspraak op de Amnestiewet, benadrukte het staatshoofd dat de rechter heeft gesproken en dat eenieder zich aan diens uitspraak moet houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams kabinet trekt faciliteiten Bouterse na vonnis Hof van Justitie in