dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams Herstelplan volgend week naar parlement

lees ook ...

VIDS overhandigd document inzake grondenrechten aan de Presi...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden(VIDS) heeft op donderdag 02 februari 2023 het VIDS-document aan President Santokhi overhandigd. Daarin zijn de besluiten opgenomen van de conferentie, die gehou...

Uiterlijk volgende week verwacht de regering haar Herstelplan om de financiële crisis te keren en de economie te hervormen, aan De Nationale Assemblee (DNA) aan te bieden. Momenteel wordt volgens president Chan Santokhi de laatste hand gelegd aan dit document. Hij belichtte gisteren in het parlement de algemene en beleidsmatige zaken, die nu actueel zijn. Het Herstelplan is een van de zaken die in het traject naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is overeengekomen.

Dit plan moet de zegen hebben van het parlement, vindt de regering. Het zou integraal moeten worden gedragen door het college als hoogste constitutioneel orgaan en als vertegenwoordiging van het volk van Suriname. De maatregelen, die in het Herstelplan staan, zijn reeds uitvoerig aan de orde gekomen in het parlement, terwijl sommigen, zoals de repatriatie- en retentieregeling, reeds zijn ingevoerd.

‘Een gebalanceerd product’, zo noemt het staatshoofd het Herstelplan, dat uitvoerig is besproken met de sociale partners, zoals de vakbonden, maar ook de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en overige organisaties en deskundigen. “Hun input is meegenomen in het samenstellen van het Herstelplan.” Uitgangspunt is het doorvoeren van monetaire en fiscale hervormingen, zodat de economie van ons land duurzaam kan worden geherstructureerd.

“Met het ingaan van het pad van herstel, op basis van dit plan, zal definitief afscheid worden genomen van kort termijn denken en populistische maatregelen. Er zal definitief afscheid worden genomen van een beleid van lenen, om de schijn van welvaart op te houden,” zei president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams Herstelplan volgend week naar parlement