vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams held in Ghanees museum

lees ook ...

Medische Zending en Volksgezondheid blijven oneens met elkaa...

De Medische Zending Werknemersorganisatie(MZWO) gaat door met acties. Ondertussen wijzen de organisatie en het ministerie de beschuldigende vingers naar elkaar. Actie om de uitgebleven twk-gelden duur...

Suriname kent een aantal helden uit de slaventijd. Er is tot nu toe alleen een foto van Broos bekend. Een foto van een ander dan Kapten Broos is nog niet gevonden. Maandag werd een foto van de Surinaamse verzetsstrijder toegevoegd aan de collectie van het Assen Manso openlucht museum in Ghana. De collectie bestaat uit afbeeldingen van  internationale grootheden.

Het was een merkwaardige plechtigheid. De Surinaams-Nederlandse journalist Marvin Hokstam was aanwezig. Het was voor hem een heel bijzondere gelegenheid. Hij is namelijk een directe afstammeling van deze Surinaamse held uit de slaventijd.

. “Het is historisch dat deze held die de geschiedenis die is geschreven door de kolonialen bijna vergeten had, toch nog een plek krijgt tussen andere helden die zich verzet hebben tegen hun marginalisatie”, zegt  de afstammeling Hokstam  trots.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams held in Ghanees museum