zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams dorp Dantapoe krijgt stroom

lees ook ...

’s Lands Hospitaal heeft nieuw Stichtingsbestuur

Het Stichtingsbestuur van 's lands hospitaal onder leiding van de heer M. Blokland is op woensdag 17 mei  ontbonden door minister Ramadhin na een zittingsperiode van 03 jaren. Tegelijkertijd is een ni...

Grote vreugde voor de bewoners van het dorp Dantapoe, in het district Marowijne. Een van deze blije mensen is Agnes Kwamie. Er is gisteren een aanvang gemaakt met de werkzaamheden voor de stroomvoorziening. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hield de dorpelingen voor dat ook het binnenland richting ontwikkeling gaat. Het binnenland moet nu zijn plaats innemen binnen deze ontwikkelingsgroei.

Er is nooit gedroomd over elektriciteit en veilig drinkwater in deze gebieden. De achterstand was groot. Deze groei is niet alleen voor het district Marowijne, maar voor het gehele land. In het bijzonder het binnenland, meldt het Directoraat Volkscommunicatie (DVC).

De president-commissaris van de Energiebedrijven Suriname (EBS) Leo Brunswijk, zei dat de regering haar best doet ondanks de gebrekkige middelen. Er zal in een hoog tempo worden gewerkt. Hij bereidde de plaatselijke bewoners erop voor dat ze zullen moeten betalen voor hun stroomverbruik.

EBS-directeur Marcel Eyndhoven, onderstreepte de nieuwe weg van vooruitgang die is ingezet. Hij adviseerde de dorpelingen hun huisinstallatie alvast in orde te laten maken. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, onderkende de grote druk en ondersteuning die uitgaat van de vp, om de projecten in het binnenland te realiseren.

Kwamie sprak namens de dorpsbewoners haar dank uit. Volgens haar hebben de bewoners er alle geloof in dat dit project wordt afgerond.

Het dorp Dantapoe is via boot en de weg naar Patamacca te bereiken. Met het heien van deze paal is ook de aanzet gegeven voor de stroomlevering van het dorp Ovia Olo die ook langs de Cotticarivier ligt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams dorp Dantapoe krijgt stroom