Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams consulaat st. Laurent tijdelijk gesloten wegens inbraak

Geplaatst

op

door

De dependance van het consulaat – generaal van de Republiek Suriname te Saint Laurent du Maroni is gesloten, omdat er op 10 juli is ingebroken. Hierdoor is de dienstverlening van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) tijdelijk komen weg te vallen. Na afronding van het politioneel onderzoek zal bekendgemaakt worden wanneer de dienstverlening wordt hervat.

Reizigers die vanaf 11 juli vanuit Saint Laurent naar Suriname komen, hebben de mogelijkheid om een toeristenkaart te kopen bij de douane nabij de veersteiger te Albina. Personen zijn voor overige consulaire diensten terecht bij het consulaat – generaal van de Republiek Suriname in Frans – Guyana.

Volgens het ministerie van Buza zijn er ook een aantal toeristenkaarten gestolen, die intussen nietig zijn verklaard. Ook enkele paspoorten van personen met de Surinaamse nationaliteit zijn ontvreemd en ook nietig verklaard. Met de autoriteiten zal worden nagegaan hoe de vervanging van deze reisdocumenten zo snel mogelijk in orde kan worden gemaakt.

Het ministerie van Buza doet er alles aan om de dependance te Saint Laurent du Maroni, spoedig weer voor het publiek open te stellen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ronnie

helemaal daar gaan ze stelen. waar was de beveiligingAdvertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X