maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams belang staat centraal in buitenlands politiek van de regering

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

Het Surinaams belang staat centraal in de buitenlandse politiek van de regering-Santokhi-Brunswijk. “Op basis daarvan zullen we relaties aangaan. Onze diplomatie zal erop gericht zijn om wereldwijd te kijken naar partners zodat wij voordeel kunnen halen uit de relatie”. aldus minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Dinsdag hebben de ambassadeurs van India, Canada en het Verenigd Koninkrijk hun geloofsbrieven aan president Chan Santokhi aangeboden.

De minister zegt dat Suriname een relatief klein land is. “Wij willen proberen met iedereen vrienden te zijn in de wereld. Dat is onderdeel van diplomatie, het doel en het belangrijkste principe is vrienden te maken”, volgens minister Ramdin. In de buitenlandse politiek is steun en technische samenwerking belangrijk voor Suriname.

India is bereid om op het gebied van informatie en communicatie, alsook de Aryuvedische geneeswijze centra in Suriname op te zetten. Het gaat om industriële samenwerking. Op het gebied van commerciële samenwerking heeft het land veel interesse voor het opkopen van olie. Ook wil men investeren in de farmaceutische industrie. “Dus er is een breed scala aan mogelijkheden in India,” aldus de bewindsman.

Met Canada en het Verenigd Koninkrijk gaat het om internationale samenwerking in de vorm van technische bijstand. Canada wil samenwerken op het stuk van veiligheid, alsook landbouw, veeteelt en visserij.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams belang staat centraal in buitenlands politiek van de regering