Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams bedrijfsleven maakt zich op voor ‘new normal’

Geplaatst

op

Vsb Voorzitter Bryan Renten

Winkels openen zo zoetjes aan weer hun deuren in Suriname. De Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) helpen bedrijven om dit op een veilige manier te doen om COVID-19-besmettingen te voorkomen. Vijfhonderd van de 2.500 winkeliers zijn al voorbereid op de ‘new normal’ maatregelen. Dit zal worden uitgebreid naar 800 winkeliers en uiteindelijk moeten alle winkels meedoen met het programma ‘My Safe Store’. Elke winkel die meedoet, kondigt dat aan met een poster buiten.

“Hoe moeilijk het ook is, wij moeten onze economie draaiende blijven houden”, zegt VSB-voorzitter Bryan Renten. “Daarom hebben wij het COVID-19-managementteam geïnformeerd over vooral de economische situatie in het land, de effecten van de lockdown op het bedrijfsleven, werkgelegenheid en de economie. En over de inspanningen die de VSB en de ASFA plegen om hun leden te informeren hoe op een veilige manier hun economische activiteiten voort te zetten in deze hele moeilijke periode.”

Winkels
Door het plan ‘My Safe Store’ kunnen klanten op een veilige manier boodschappen doen. De winkeliers worden geïnformeerd over het coronavirus en de maatregelen die zij moeten nemen om zichzelf en hun klanten te beschermen. Deze informatie wordt zowel in het Nederlands als het Chinees gegeven. Naast postermateriaal en vloerstickers die de vereiste onderlinge afstand aangeven, krijgen de winkels twee tot drie keer per week via de app een herinnering zich te houden aan de maatregelen.

Verder is het belangrijk dat zij, niet teveel mensen tegelijk toe laten in de winkel en klanten verplichten een mondkapje op te doen. En zo snel als mogelijk hun boodschappen doen. Het is belangrijk dat ook klanten zich houden aan de regels. “Het is een langzaam proces, winkeliers zijn bang. Maar samen proberen we de winkels weer open te krijgen. We moeten in staat zijn om onze boodschappen te doen. Ook is het een belangrijke bron van inkomsten voor de winkeliers, medewerkers en de toeleveranciers.”

Werkplek
Er moet voorkomen worden dat er nieuwe clusters ontstaan, want die kunnen leiden tot
stopzetten van de economische capaciteit van het bedrijf. Daarom de volgende tips:
– Zorg voor protocollen waar elke werknemer zich aan moet houden.
– Houd dagelijks toolboxtalks, die medewerkers herinneren aan de veiligheidsmaatregelen.
– Medewerkers moeten bij griepverschijnselen toegang hebben tot de arts en niet naar het werk komen.
– Ontwikkel een goed mondkapjesbeleid, zeker in ruimtes waar werknemers in slecht geventileerde ruimtes of aircoruimtes moeten werken.
– Zorg dat de werknemers zich houden aan de protocollen.

Renten gaf aan dat de bedrijven van elkaars best practices, maar ook van elkaars fouten kunnen leren. Om deze informatie met elkaar te delen, zal een platform worden opgezet.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen