Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaams assembleelid Ebu Jones consultant staatsbedrijf

Geplaatst

op

Ebu Jones Suriname Dna

De Nationale assemblee besprak op 06 augustus de precaire financiële situatie waarin Suriname zich bevind en de corruptie die daarmee samenhangt. Assembleelid Ebu Jones vroeg tijdens de interruptie ronde om ook de corruptiezaken van vóór 2010 te bespreken.

Vice President Ronnie Brunswijk nam de gelegenheid te baat bekend te maken dat het assembleelid Ebu Jones op 28 juli 2020 aangetrokken is als consultant bij het staatsbedrijf Grassalco voor US 2.500. Hij voegde er aan toe dat de heer Jones op 04 augustus al een bedrag van SRD 26.000 had ontvangen voor anderhalve maand .

Jones wilde hierop reageren, maar Voorzitter Marinus Bee vroeg aan Jones of de Vice president de waarheid had gesproken waarop Jones antwoordde:”wat de vice president heeft gezegd is correct.” De voorzitter laste hierna een schorsing in. Na de schorsing kreeg Jones het woord waarbij hij vertelde dat hij geen wurgcontract had gesloten en dat het contract elk moment ingetrokken kan worden. Hij zei dat hij zijn diensten als jurist verleent en er voor betaald moet worden. En dat is ook gebeurd. Hij gaf aan dat hij vanaf 15 juni zijn diensten verleent aan Grassalco en dat hij het contract aan de voorzitter kon tonen. Hij stelde dat het om een normaal contract en normale bedragen ging. – culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
vrijdag 7 augustus 2020 06:32

En het verhaal gaat steeds verder. Sari torie

Joris
vrijdag 7 augustus 2020 08:25

Wat een salaris krijgt hij. Meer dan mensen die echt hard werken zelf in Nederland. Die meneer word slapend rijk. Waant zich God in een paradijs..Hij geniet verrijkt zichzelf en het volk schijt.

Zwartje
vrijdag 7 augustus 2020 12:12

@ Joris Zo is het nou al sinds de paarse ratten hebben gezeten

stanley westerborg
vrijdag 7 augustus 2020 18:45

Ingebakken in deze schurken en bandieten. Zo is dee man “”‘GEWOON””” -consultant, niet ongewoon, omdat het gebruik is. Brunswijk is ook jaren aaneen Hoofdbeleidsadviseur op een departement geweest, terwijl hij gelijktijdig ook Assembleelid, dus ook controleur van zijn minister was. Dee profiteurs en parasieten zitten vandaag de dag in de drivers seat.

linaer
maandag 10 augustus 2020 11:57

Voor 1,5 maand krijgt Ebu Jones 26000 Srd. Voor juridisch werk? Gaf advies hoe het bedrijf zich aan de Surinaamse wetten moet houden? Of hoe Grasalco de belastingwet kan ontduiken? En dezelfde Ebu Jones vraagt Marinus Bee om corruptiezaken van vóór 2010 te bespreken? Ebu Jones weet ook dat zijn vorige broodheer Bouterse corruptiezaken tussen 2010 t/m 2020 niet wilde onderzoeken. Met medewerking van tuthola Jeniffer Simons werd de betreffende wet daarover steeds door haar en NDP futu boois getorpedeerd. En Ebu Jones durft te reppen over corruptie van voor 2010? Domme afleidingsmanoeuvre Ebu. En deze figuur zegt jurist te… Lees verder »

kangkong
maandag 10 augustus 2020 13:38

Als alle figuren die nu een politieke functie hebben en daarnaast nog een overheidsfunctie of in een extern bedrijf. Als die nu de andere functies neerleggen zodat andere capabele mensen ook eindelijk werk hebben, dan helpen zij zo het land voorruit. Parlementsleden worden zeer goed betaald en hebben geen tweede of derde job erbij nodig. Je zult zien dat assembleeleden nooit onbetaalde bijbaantjes erbij nemen. Extra jobs naast het parlementair werk wekt corruptie in de hand. Bedrijven denken met zo’n assembleelid iets geweldigs in huis te hebben gehaald en stemmen hun verwachtingen en eisen ook daarop af. De in dienst… Lees verder »

kangkong
maandag 10 augustus 2020 13:40

Al snel wordt zo iemand gebruikt om zaakjes voor zo’n bedrijf “te regelen” . Dus vergunningen, onderhandse gunningen voor overheidsopdrachten en alle zaken waarbij zo’n bedrijf voorgetrokken wordt en of voorrang wil hebben op de concurrentie. Waarom hebben volksvertegenwoordigers en ministers bijbaantjes/nevenfuncties die vaak even hoog of hoger betaald worden dan hun politieke functie? Voor een tweede huis? Buitenvrouw? Buitenlandse reizen waarbij zij zich helemaal suf kopen? Geldzucht ? Assemblee lid of minister worden is gewoon synoniem aan “je slag slaan zolang dat kan” ? En zoveel mogelijk verantwoordelijkheid van je af schuiven? Nog even en dan krijgen wij toestanden… Lees verder »Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen