vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams Alcoholbedrijf bespreekt uitbreidingsplannen met minister Walden

lees ook ...

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27...

Het Surinaams Alcoholbedrijf (SAB) heeft uitbreidingsplannen. Deze plannen heeft de leiding besproken met minister Saskia Walden van het ministerie Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tijdens het bezoek hebben Steven Ma Ajong, CEO van SAB, en de Supply Chain Manager Karen Wong Fong Sang een presentatie verzorgd aan de EZ-delegatie. Middels deze presentatie is een beeld gegeven over de bedrijfsvoering en de plannen voor uitbreiding van de fabriek.

Er is verder duidelijk naar voren gekomen welke bijdrage SAB heeft geleverd vanaf de uitbraak van Covid-19 in het land. Het bedrijf zorgt namelijk voor alcohol en handsanitizers aan het ministerie van Volksgezondheid, Covid-19 testing centers, ziekenhuizen en tehuizen.

Behalve het fabriceren van alcohol stelt het SAB haar ruimte ook ter beschikking voor het houden van diverse evenementen. Het bedrijf bestaat al 55 jaar en hoopt de plantage Mariënburg weer tot bloei te brengen door het op te knappen voor toeristische doeleinden, zodat het ook een bijdrage kan leveren aan de economie van Suriname.

De bewindsvrouw was zeer onder de indruk van het geen dat gepresenteerd is. Samen met de leiding van SAB en het ministerie zal er gewerkt worden naar mogelijkheden die de fabriek haar gestelde doelen te behalen. Na de presentatie heeft de delegatie van EZ een rondleiding gehad door de fabriek.

De minister was samen met de directeur Technologische Innovatie, Rafiq Ilahi, en directeur Ondernemerschap, Magubane Poetisi bij de SAB op bezoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams Alcoholbedrijf bespreekt uitbreidingsplannen met minister Walden