woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(2)

Surichange biedt bankrekeningen aan ontvangers geldovermakingen

lees ook ...

Schoonmaak vissers aanmeerlocatie en irrigatieleidingen Nick...

In het district Nickerie is een aanvang gemaakt met het schoonmaken van de bekende vissers aanmeerlocatie te Zeedijk. Diverse diensten waaronder het Commissariaat, Openbaar Groen en het ministerie van...

De Surichange Bank is ertoe overgegaan om ontvangers van geldovermakingen een bankrekening aan te bieden. Het doel is zowel de drukte te voorkomen als het bouwen van een band met de doelgroep. Het is geenszins het opwerpen van drempels voor toekomstige cliënten om er een rekening te openen.

Terence Gonesh , is aankomend directeur van deze bank. Hij geeft aan dat deze groep vaak  buiten het financieel systeem blijft, wat op termijn geen gezonde zaak is. “We gaan bij het openen van de rekening kijken binnen welk profiel zo een klant past, de cliënt monitoren en producten en diensten op maat aanbieden. Bovendien kunnen de mensen ook andere dingen doen met de rekening, bijvoorbeeld AOV of sociale steun van de overheid laten storten”, aldus de toekomstige directeur.

“Bij ons zijn de eisen minimaal. We weten dat veel mensen geen vast inkomen hebben omdat ze in de huishouding werken of als tuinman actief zijn. Naast een ID-kaart en twee bewijzen van adres maken we samen met de cliënt een inkomensverklaring op en dan kan de rekening geopend worden. We blijven de rekening in de gaten houden zodat we weten dat er geen gekke dingen op de rekening gebeuren. Dus dat iemand die SRD1000,- per maand verdient niet plotseling SRD 10.000 ontvangt.”

Gonesh en de uittredend CEO Herman Vijzelman geven aan, dat de bank die al vijftien jaar bestaat recent het pad van digitalisering heeft ingezet. “We verwachten dat we binnen afzienbare tijd ook pin en pos mogelijkheden kunnen aanbieden en digitale betalingen via internet banking. Voor nu kunnen de mensen die een rekening bij ons hebben, een opdracht geven tot betaling en het in onze dropbox doen en wij zorgen ervoor dat de opdracht uitgevoerd wordt”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurichange biedt bankrekeningen aan ontvangers geldovermakingen