maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

SURGE voor Business development support

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft de aanzet gegeven tot het deelnemen aan Suriname’s Growth Enterprises (SURGE), onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project. Het contract werd op dinsdag 28 maart ondertekend met Solidaridad, een internationale maatschappelijke organisatie die meer dan 50 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen van oplossingen om economieën weerbaarder te maken.

Het project zal niet alleen een boost geven aan het algemeen bedrijfsleven, maar in het bijzonder ook aan vrouwelijk ondernemerschap. Het ministerie van EZ stimuleert altijd economische bedrijvigheid door faciliterend beleid uit te voeren in het bijzonder voor Micro, Kleine en Middelgrote Ondernemingen (MKMO). MKMO’s hebben nog steeds te kampen met geringe middelen en moeilijk toegang tot financiering. De economie groeit vanuit ondernemerschap en innovatie die de factoren zijn die landen in staat hebben gesteld om hogere ontwikkelingsstadia te bereiken, zelf in een diepe financieel-economische crisis.

Naar aanleiding hiervan voert het ministerie van EZ samen met de Wereldbank het SCSD-project uit. Dit project wordt gefinancierd door de Wereldbank en loopt tot juni 2025.  De voornaamste doelen van het project zijn om het concurrentievermogen van Suriname te verbeteren en de verdiencapaciteit te verhogen middels het diversifiëren van de economie. Participatie van vrouwen in ondernemerschap is essentieel in dit project.

Onderdeel van het SCSD-project is de SURGE waarbij in totaal 230 bedrijven rechtstreeks zullen profiteren van business development support en matching grants voor waardeketenontwikkeling in opkomende industrieën.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSURGE voor Business development support