donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

SUR-CAD opent hoofdkwartier in district Wanica

lees ook ...

Dc Bhola zal overleg voeren met trekkers protestactie 24 maa...

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft aangekondigd dat hij de trekkers van de voorgenomen acties op 24 maart in Paramaribo heeft uitgenodigd voor een overlegmoment. Ve...

Stichting Suriname Centrale Ambulance Dienst (SUR-CAD) heeft haar hoofdkwartier vanaf 15 februari staan aan de Poerwodadiweg in het district Wanica. In aanwezigheid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid werd het nieuwe hoofdkwartier in gebruik genomen. Directeur-eigenaar Roël Brug en minister Ramadhin knipten samen het lint door en onthulden de plaquette.

Bewoners in de districten Wanica, Para en Brokopondo  gebruik hebben nu de diensten van SUR-CAD dichterbij huis.. Naast het transporteren van zieke of gewonde personen naar bestemming, levert het bedrijf ook medische diensten voor sociale projecten, zorgvervoer op abonnementenbasis en medisch logistieke diensten aan oliemaatschappijen. Zij zijn het eerste geregistreerde ambulancedienstbedrijf in Suriname. SUR-CAD biedt ambulance diensten over land, water en lucht. Het laatste geschiedt in samenwerking met partners in de regio. Luchtambulancediensten hebben betrekking op repatriëringen van of naar het buitenland zoals Guyana, Frans-Guyana, Cuba en Columbia. Het bedrijf bezit 12 wagens.

Zowel Brug als minister Ramadhin zijn het er over eens, dat de ambulancedienst opgenomen dient te worden in de Wet Basiszorg. Het initiatief van de eigenaar van dit bedrijf valt in goede aarde bij de regering vanwege de decentralisatie die hierbij het sleutelwoord is. De minister zegt  alles in het werk te zullen stellen om dit initiatief te laten voortbestaan.

Naast het nieuwe hoofdkwartier staat de medische shop, waar mensen terecht kunnen voor hulpmiddelen zoals glucose- en bloedrukmeters en de daarbij behorende voorlichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSUR-CAD opent hoofdkwartier in district Wanica