zaterdag 21 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Sunil Sitaldin nieuwe Surinaamse ambassadeur VN

lees ook ...

Minister Mac Andrew vindt jeugdproblematiek urgent

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken heeft vanwege de aanpak van en aandacht die risicojongeren moeten krijgen, alle relevante belanghebbenden, waaronder maatschappe...

De nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname bij de Verenigde Naties (VN) is Sunil Algram Sitaldin. De diplomaat werd vandaag dinsdag 28 december 2021 in zijn nieuwe ambt beëdigd door president Chandrikapersad Santokhi.  De ambassadeur zal ook de samenwerking met multilaterale organisaties onderhouden en/of uitbreiden.

De beëdiging vond plaats op het presidentieel paleis, waarbij naast de president ook de ondervoorzitter van de staatsraad en enkele leden van de raad van ministers aanwezig waren. Bij deze gelegenheid nam de ambassadeur de geloofsbrieven in ontvangst, uit handen van minister Albert Ramdin BIBIS.

President Santokhi wees in zijn toespraak de nadruk op het onder de aandacht brengen van klimaatfinanciering bij de VN en de contraproductieve classificatie-instrumenten, waardoor Suriname nauwelijks toegang heeft tot concessionele financiering.

Naast het behartigen van de nationale belangen en die van Surinaamse burgers in het buitenland, heeft de president de ambassadeur gevraagd te werken aan het bevorderen van de bijdrage van de Surinamers in de diaspora. Ambassadeur Sitaldin beloofde zich ten volle in te zetten om de vele mogelijkheden die de VN biedt beter te benutten ten behoeve van het sociaaleconomische welzijn van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSunil Sitaldin nieuwe Surinaamse ambassadeur VN