zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Succesvolle vierde editie van cultureel evenement Manspasi Prodowaka in Moengo

lees ook ...

Santokhi richt aandacht op klimaatverandering tijdens VN Alg...

President Chandrikapersad Santokhi is aangekomen in New York om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Naast zijn betrokkenheid bij de VN-vergadering heeft hij een druk sch...

In Moengo, Marowijne, werd vrijdag en zaterdag de succesvolle vierde editie gehouden van het tweedaagse culturele evenement genaamd Manspasi Prodowaka. Met een speciale focus op jongeren, werd het doel van dit evenement om de waardering, behoud en tentoonstelling van de cultuur te bevorderen. Bovendien was het evenement een voorbode van de viering van de 160e verjaardag van de afschaffing van de slavernij op 1 juli.

Verschillende groepen namen deel aan de Prodowaka, waaronder het Nationaal Leger en de Bikers Unit van het Korps Brandweer Suriname. Volgens Treshna Pinas, de drijvende kracht achter het evenement, is het doel om vooral de jongeren bewust te maken van hun cultuur. “We willen de mensen bewust maken van de vrijheid die ze hebben en hen aanmoedigen om hun cultuur te uiten.”

Als symbool van vrijheid werden er ballonnen opgelaten. Daarnaast draagt de Prodowaka ook bij aan het toeristisch aantrekkelijk maken van het district Marowijne. “We willen vooral de jongeren laten zien en laten weten dat het behouden en doorgeven van hun cultuur erg belangrijk is. Mensen lopen in groepen, gekleed in hun traditionele klederdrachten, en dansen Awasa en Aleke”, voegde Pinas eraan toe.

De tweede dag van de Prodowaka werd afgesloten met een afterparty in het Iwamar Centrum, waar verschillende muziekgroepen optraden. Naast dans en muziek konden bezoekers ook genieten van traditionele gerechten zoals afingi en vleessoep, evenals podosiri, cassavebrood, kwak en vis.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuccesvolle vierde editie van cultureel evenement Manspasi Prodowaka in Moengo