maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Succesvolle gesprekken met de Caribbean Developmentbank

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

De afgelopen week zijn er door minister Achaibersing van Financiën en Planning in Barbados succesvolle gesprekken gevoerd met de President van de Caribbean Development Bank (CDB), Gene Leon. De minister van Financiën zit namens Suriname in de Board van de CDB.

De ministers Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) en Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) waren aanwezig bij het overleg. CDB financiert op dit moment projecten in Suriname op het gebied van energie en onderwijs. De bedoeling is dit uit te breiden naar de landbouw en productie. De komende dagen zal verdere afstemming plaatsvinden op technisch niveau voor de selectie van concrete projecten.

President Gene Leon van de CDB gaf aan dat hij merkt dat de economie van Suriname zich relatief snel aan het herstellen is. CDB wil daarom daaraan bijdragen door haar activiteiten in Suriname op te voeren. In dat kader zal de functionaris binnenkort een bezoek brengen aan Suriname om verder daarover te praten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuccesvolle gesprekken met de Caribbean Developmentbank