woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Subsidies brandstof en elektriciteit in Suriname worden afgebouwd

lees ook ...

Vader bekent moord op dochter en overlijdt in ziekenhuis

Vandaag is R.S. (60), die eerder had bekend zijn dochter A.S. te hebben vermoord, in het ziekenhuis overleden. Na zijn gruwelijke daad had hij een verdelgingsmiddel ingenomen. Op het moment dat hij we...

In verband met het gezond maken van de economie heeft de regering besloten om van objectsubsidie af te stappen en over te gaan naar subjectsubsidie. Dit houdt in dat de subsidies op brandstof en elektriciteit afgebouwd zullen worden, zegt president Chandrikapersad Santokhi.

Voordat dit een feit is, zullen huishoudens die voor subjectsubsidie in aanmerking komen, geregistreerd worden. Voor urbane gebieden (binnen Paramaribo en Wanica) is de grens vastgesteld op SRD 6000 netto-inkomen per huishouden. Voor gebieden buiten Paramaribo, Wanica en het binnenland, is de grens gesteld op een netto-inkomen van SRD 4500.

Personen die minder dan het voornoemde netto-inkomen verdienen, komen in aanmerking voor subjectsubsidie. Zwakke huishoudens in het binnenland zullen een verhoogd bedrag, afgeleid van de uitkering in de urbane gebieden, ontvangen.

Seniorenburgers die door een selectieprocedure gaan, ontvangen tevens een eenmalige uitkering van SRD 1000. Hiervoor zijn er reeds financiële middelen vrijgemaakt door de regering.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is belast met de uitvoering van deze maatregelen. Er zal subjectsubsidie uitgekeerd worden op brandstof, elektriciteit, kookgas, basisbehoeften, transport, water en medische steun voor burgers die daarvoor in aanmerking komen.

Binnenkort zullen de criteria daarvan en de registratieplaatsen worden bekendgemaakt, zegt het staatshoofd. Dit besluit van de regering wordt met zowel technische assistentie als financiële middelen ondersteund door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSubsidies brandstof en elektriciteit in Suriname worden afgebouwd