vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Subsidie op brandstof officieel afgeschaft

lees ook ...

Defensie en South Dakota National Guard bespreken voortgang ...

Om de banden tussen de South Dakota National Guard (SDNG) en het Surinaamse ministerie van Defensie verder te versterken, heeft brigade-generaal Deborah Bartunek, directeur van de gezamenlijke staf va...

Uit een missive getekend door president Chandrikapersad Santokhi gericht aan de minister van Financiën en Planning blijkt dat de subsidie op brandstof volledig is afgeschaft door de regering per 01 februari 2023. In de missive wordt gesproken over een gedereguleerde markt voor brandstof.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft afgelopen week in Bakana Tori op LIM FM duidelijk gemaakt dat geen van de besluiten tot aanpassing van de brandstofprijs via de Raad van Ministers is gegaan. Deze besluiten zijn door de president genomen die elke week na de RvM zelf een regeringsraad vergadering houdt met de ministers.

Brunswijk gaf te kennen nooit zoveel regeringsraadsvergaderingen te hebben meegemaakt. “Ik heb met president Venetiaan en met president Bouterse gewerkt, maar voor het eerst zie ik waar een president elke week een regeringsvergadering belegd”.

Het is nu wel meer dan duidelijk geworden dat de Vicepresident volledig opzij wordt geschoven  door de President, wat onedemocratisch overkomt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSubsidie op brandstof officieel afgeschaft