Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Su4Su

Geplaatst

op

Donate

SU4SU is een initiatief van drie lokale bedrijven: Staatsolie, Fernandes Group en Surinam Plastics Manufacturing N.V..

De doelstelling van SU4SU is het verzamelen van financiële middelen onder particulieren en bedrijven, ter ondersteuning van de lokale zorginstellingen in het kader van de COVID-19 pandemie.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zet zich als partner in dit project in om meer fondsen te werven ter ondersteuning van het zorgsysteem. Daarnaast is de VSB ook verantwoordelijk voor het beheer van het ‘VSB Covid-19 Support Fonds’.

De VSB heeft toegezegd om maandelijks rapportages te doen namens de bijdragers en belanghebbenden. Dit zal geschieden met ondersteuning van het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V. Het fonds is in eerste instantie bedoeld om de ICU-infrastructuur te ondersteunen. Als de donaties dit toelaten, zal het fonds ook helpen met eerstelijnsverdedigingsvereisten zoals het opzetten van quarantaine locaties.

The Back Lot werkt belangeloos mee aan deze fondsenwervingscampagne die gericht is op het Surinaamse bedrijfsleven.

Als u bereid bent om mee te doen, kunt u uw bijdrage leveren aan het volgende account:
Bank: Finabank
Deposit to: VSB Covid-19 Support Fund
SRD account: 1000665378
USD account: 1000665386
EUR account: 1000665394

Indien u rechtstreeks financiële steun wenst te verlenen, neemt u dan contact op met het Bureau van de VSB, directeur Paul Torilal, via: paul.torilal@vsbstia.org

De afgelopen weken is er al meer dan 1.3 miljoen US dollar opgehaald en voor meer dan 700 duizend US dollar aan medische apparatuur en materiaal besteld in het buitenland.

Ook het Surinaamse Rode Kruis heeft zich aangesloten bij SU4SU. Het Nederlandse Rode Kruis faciliteert het Surinaamse Rode Kruis om donaties in Nederland te kunnen ontvangen en zal de inkomsten die op deze rekening gestort worden overmaken naar het Surinaamse Rode Kruis. De Nederlandse giro rekening is geopend bij de ING bank: NL10 INGB 0000 1240 00 Op naam van het Nederlandse Rode Kruis.

Door Telesur en stichting The Backlot is gisteren een live-teleton gehouden via het televisiestation ATV-Suriname ter ondersteuning van Su4Su. Via een speciaal ingestelde telefoonlijn (569111), alsook via het sms-nummer 3535 en via Unipay Plus kon er door het publiek worden gedoneerd aan het projekt. De teleton is opgefleurd met video-optredens van artiesten en minder bekenden. Ook het DNV en andere actoren hebben een bijdrage aan de teleton geleverd.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen