donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
5
(1)

Su Aid wil zich inzetten voor vroeg geboren baby

lees ook ...

SLM hervat regionale routes en opent nieuwe verbinding met B...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft de goedkeuring gekregen van de relevante autoriteiten om de route Paramaribo, Aruba, Curaçao en Miami vice versa wederom uit te voeren met de recent b...

Stichting Su Aid heeft gisteren een persconferentie belegd om de gemeenschap te informeren over de te houden inzamelingsacties ten behoeve van de Neonatale Intensive Care Unit (NICU- afdeling) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Men wil minstens euro 140.000, – ophalen. Deze afdeling biedt zorg aan vroeggeboren baby’s in Suriname. De verantwoordelijken van de instelling juichen de inzameling toe.

Suriname heeft geen ander plek waar vroeggeboren kinderen verzorgd kunnen worden. Fauzia Poese, lid van het directieteam van het AZP, is ingenomen met deze ontwikkeling. Dit helpt de zorg continueren. De afdeling ontbeert een aantal voorzieningen. Veel is nodig, maar kinderarts Liesdek- Neonatoloog in het AZP zegt dat een echo-, gehoor- en beademingsapparaten prioriteit genieten.

“Door een sms te sturen naar het verkort nummer ‘1919’, kan men een bijdrage leveren”, legt Su Aid-voorzitter Giwani Zeggen uit. Hij roept iedereen op om dit op 30 oktober aanstaande te doen. De voorzitter zegt dat er nog meer op programma staat, en benadrukt ook de noodzaak om deze afdeling draaiend te houden. “Er zullen daarom live programma’s vanuit de afdeling vertoond worden om kennis te maken met deze bijzondere afdeling”.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSu Aid wil zich inzetten voor vroeg geboren baby