zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Su Aid 2023 campagne brengt SRD 4,3 miljoen op voor NICU van AZP

lees ook ...

Minister Somohardjo benadrukt broederschap en naastenliefde ...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, heeft namens president Chandrikapersad Santokhi, de Surinaamse gemeenschap toegesproken ter gelegenheid van Ied-ul-Fitr, het feest dat het einde van ...

De inzamelingscampagne van Su Aid in 2023 heeft een indrukwekkend bedrag van SRD 4.362.112,37 opgeleverd, ten behoeve van de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Op 29 december 2023 werd de voorlopige eindstand bekendgemaakt, waarbij het opgehaalde bedrag initieel op SRD 4.300.000 stond.

In samenspraak met het AZP is besloten om een deel van de fondsen te besteden aan de aanschaf van een essentieel echoapparaat voor hartonderzoek bij pasgeborenen, waarmee aangeboren hartafwijkingen vroegtijdig kunnen worden opgespoord. Daarnaast zal er spoedig ook een beademingsapparaat worden aangekocht, evenals een gehoorscreeningsapparaat, waardoor aangeboren of verworven gehoorproblemen bij pasgeboren baby’s snel geïdentificeerd kunnen worden.

De fondsenwervingsactie van 2023, die liep van 30 oktober tot 22 december, had als doel om SRD 5.600.000 bijeen te brengen voor de aankoop van twee beademingsapparaten, een echo-apparaat voor het hart, en een gehoorscreeningsapparaat. Met de voorbereidingen voor de Su Aid-campagne van 2024 al onderweg, heeft het bestuur van de Stichting Su Aid nog geen specifiek doel vastgesteld voor de volgende inzamelingsactie. Zij nodigen belangstellenden uit om voorstellen voor duurzame projecten die een brede impact op de gemeenschap kunnen hebben, in te dienen via stichtingsuaid@hotmail.com.

Dit jaar, op 20 november 2024, viert Su Aid zijn 10-jarig bestaan en organiseert het voor de tiende keer een fondsenwervingscampagne, voortbouwend op een decennium van succesvolle bijdragen aan cruciale gezondheidszorgbehoeften.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSu Aid 2023 campagne brengt SRD 4,3 miljoen op voor NICU van AZP