zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

STVS stelt zendtijd beschikbaar aan VIDS

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, vanwege de inflatiecijfers kun je uitrekenen hoeveel procent de koopkracht gedaald is. In 2020 en 2021  was de inflatie rond de zestig procen...

Tijdens een kennismakingsbezoek aan de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) heeft de nationale zender zendtijd aangeboden aan de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De STVS-directeur Raoul Abisoina heeft dit aangeboden aan Muriel Fernandes, die voorzitter is het VIDS-bestuur. Hij deelt mee dat het televisionstation de Surinaamse samenleving toebehoord. Hij heeft de VIDS geadviseerd om op een duurzame wijze invulling hieraan te geven.

Fernandes stelt het zeer op prijs, en zal dit bespreken in het bestuur. De organisatie zal na afstemming met de leden weer contact opnemen met de directeur om voor te houden hoe de organisatie deze zendtijd wil inzetten. VIDS rekent op een goede samenwerking met de STVS.

VIDS denkt nu alvast aan het inlichten van vooral de Inheemse gemeenschap over de grondenrechten. Iedereen in de gemeenschap hoort te weten wat de wettelijke erkenning van dit recht betekent. De voorouderlijke gebieden dienen wettelijk beschermd te worden. Discriminatie hierover bestaat in de wet, en dit moet worden weggewerkt.

“Andere mensen zullen ons begrijpen en steunen om ons doel te bereiken,” zegt Alamijawari ondervoorzitter van de VIDS.

Clifton Tjaaroeme en Jerry Ligorie, vertegenwoordigers van de Beweging Nationaal Inheems Belang waren ook aanwezig. Zij juichen het toe, dat er Inheemse issues zullen worden aangekaart via de STVS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSTVS stelt zendtijd beschikbaar aan VIDS