zaterdag 30 september 2023
26.6 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
5
(1)

Stuwmeer is toch vervuild met cyanide

lees ook ...

Bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices plant 65.000 ...

Op dinsdag 26 september 2023 werd het bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices met veel enthousiasme gelanceerd in het district Coronie. Het bedrijf heeft plannen om in de nabije toekomst maar l...

De verontrustende berichten, die rond mei dit jaar circuleerden in de gemeenschap zijn na veel doen door de autoriteiten ontkent. Milieuactivist van ProBios, Erlan Sleur zegt dat het meer wel is verontreinigd. Hij heeft monsters getest. Sleur heeft 15 vijvers ontdekt met cyanide en dat bekend gemaakt. Nu wordt hij bedreigt door de Chinezen in de goudbusiness, die de cyanide gebruiken in de natuur.

Sleur heeft deze week zijn resultaat gedeeld met RTL, een Nederlands mediahuis. Hij spreekt zelfs van nieuwe testen.

Resultaten die hij deelt met de Surinaamse autoriteiten worden discreet behandeld. Foto’s en ander informatie die overhandigd zijn aan autoriteiten, blijken nu in het bezit te zijn van dezelfde Chinezen(mafia). Deze Chinezen hebben Sleur laten weten dat zij hem opsporen. Hij voelt zich daardoor geïntimideerd. Informatie hierover die gegeven is aan de politie, komt terug bij de Chinezen.

In het programma abc actueel kwam naar voren dat Chinezen in de goud business, een manier hebben gevonden om het cyanide voor een deel te maskeren, zodat het niet direct zichtbaar is. Ook achtergelaten goudvijvers van de vicepresident Brunswijk zitten vol cyanide.

Bron Foto: Ampie’s Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStuwmeer is toch vervuild met cyanide