woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Stuurgroep Alcoa/Suralco geinstalleerd

lees ook ...

Lijk vermoedelijk vermoorde bejaarde in haar woning aangetro...

De politie van het bureau Groningen heeft op zondagochtend 28 mei 2023, het lijk van de 77-jarige K.B., in verre staat van ontbinding in de keuken van haar woning aan de Smithfieldweg in het district ...

President Chandrikapersad Santokhi installeerde op 07 mei jongstleden de Presidentiële Stuurgroep Alcoa/Suralco. Met de instelling van deze Presidentiële Commissie, wordt de Onderhandelingscommissie Bauxiet Industrie formeel ontbonden. De Wet Wijziging Brokopondo-overeenkomst d.d. 6 september 2019 die verband hield met het sluiten van deze overeenkomst, heeft geleid tot een intensief debat in het parlement en tegengestelde meningen en discussies in de samenleving. De President gaf aan dat het nu tijd is om de gelederen te sluiten.

President Santokhi zei dat het van belang is dat Suriname de monitoring van de uitvoering van de werkzaamheden waar Alcoa reeds een aanvang mee heeft gemaakt of mee zou maken, adequaat oppakt. “Ofschoon de bauxietindustrie door Alcoa is beëindigd, zullen we met de kennis van nu moeten constateren, dat er ook kansen zijn voor Suriname in het kader van de hernieuwde ontwikkeling van de bauxietindustrie,” aldus het staatshoofd. Met name in het kader van de recente olie en gasvondsten, moeten deze ontwikkelingen opnieuw worden beschouwd.

Ons land kan in de bauxietindustrie, een fundamentele sprong voorwaarts maken, na de olie- en gasvondsten voor de kust van Suriname. Vooral de gasvondsten en de daaraan gerelateerde potentiële beschikbaarheid van grote hoeveelheden goedkope energie, kunnen een belangrijke factor zijn in een hernieuwde business case, met betrekking tot de ontwikkeling van het Bakhuisgebergte en tot een nieuwe bauxietindustrie.

De commissie zal zoveel mogelijk voordeel voor de Staat Suriname moeten halen tegen de achtergrond van de nieuwe ontwikkelingen. ook zal er zoveel mogelijk reparatie voor de Surinaamse samenleving moeten komen, dit tegen de achtergrond van de effecten van de beëindiging van de activiteiten van Alcoa en Suralco in Suriname.

De commissie bestaat uit P. Bissesur (voorzitter), V. Ajodhia, C. Doekhie, C. Bindadin-Randjitsingh, F. Noordwijk, C.Griffith, G. Griffith, A.Ramkhelawan, C.Nelom en R.Brijbhokun.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStuurgroep Alcoa/Suralco geinstalleerd