woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Studielening weer mogelijk bij Nationale Ontwikkelingsbank

lees ook ...

EBS federation board expels 5 members who want election

The Energiebedrijven Suriname board union (EBS) has expelled five members with immediate effect. They have one month to defend themselves. The board, led by Steve Geerlings, states that the members ha...

De Nationale Ontwikkelingsbank(NOB) stelt studenten weer in de gelegenheid om een studielening aan te vragen. De informatie is meegedeeld door de minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de pers. Er zijn wel veranderingen. “We financieren geen buitenlandse studies meer uit het fonds. Dat kan niet anders is het geld direct op”, aldus Levens. Het fonds heeft nu 10 miljoen Surinaamse dollars.

De lening is niet meer bestemd voor een ieder die aanvraagt. “We geven voornamelijk aan de studenten met de beste cijfers en we houden een klein percentage aan voor studenten die wegens omstandigheden geen hoge cijfers hebben gehaald, maar dat doorgaans wel doen”, legt Levens uit. Het fonds bevat nu SRD 10 miljoen en het is niet duidelijk of en wanneer dit bedrag verruimd zal worden.

Beurzen zijn niet bestemd voor studenten, die naar het buitenland vertrekken, tenzij toegekend door buitenlandse organisaties, zoals de Organisatie van Amerikaanse Staten, die soms aanbied ten behoeve van Surinaamse studenten.

“De regeling die we hebben dat studenten die het moeilijk hebben een tegemoetkoming kunnen krijgen bestaat nog steeds, maar ik wil het geen beurs noemen, want het bedrag is heel laag. We moeten kijken of we het kunnen verhogen”, meldt de bewindsvrouw verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStudielening weer mogelijk bij Nationale Ontwikkelingsbank