dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Studiegroep kiesregeling geinstalleerd

lees ook ...

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaan...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de...

In het kader van de historische toetsing van de kiesregeling op 05 augustus 2022 door het Constitutioneel Hof van de Republiek Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 30 augustus 2022 een studiegroep in het leven geroepen, die belast is met het bestuderen van het besluit van het Constitutioneel Hof inzake de toetsing van de Kiesregeling.

De studiegroep moet zich op zeer korte termijn over de toetsing buigen om daaruit aanwijzingen te kunnen geven, hoe de kiesregeling op de juiste manier te veranderen. President Santokhi sprak de commissieleden het volgende toe: “ Laten wij de uitspraak van het Constitutioneel Hof analyseren, noodzakelijke activiteiten inventariseren en een actieplan ter zake ontwikkelen.

De Studiegroep wordt voorgezeten door Hans Lim A Po Sr., Wedwatie Pherai (lid tevens ondervoorzitter) Raymond Landburg (lid), Giwani Zeggen (lid) en Bijaising Khemai (lid tevens secretaris).

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStudiegroep kiesregeling geinstalleerd