Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Studeren in Nederland is voor Surinaamse studenten niet meer te betalen

Geplaatst

op

door

Door de hoge financiële eisen voor buitenlandse studenten die worden gesteld door opleidingen in Nederland wordt het voor Surinaamse studenten steeds lastiger om een studie te volgen in Nederland.

Surinaamse studenten kiezen vaak voor een opleiding in het buitenland, omdat die in eigen land niet wordt aangeboden. Een opleiding in Nederland vereist van een Surinaamse student dat zij een storting doen van het inschrijf-, college- en boekengeld, ziektekostenverzekering en de jaarkosten voor levensonderhoud. Alles bij elkaar opgeteld kan dit voor een Surinaamse student meer dan 10.000 euro kosten. Wanneer deze kosten zijn overgemaakt zal dezelfde instelling pas een machtiging tot voorlopig verblijf aanvragen bij de immigratie- en naturalisatiedienst. Voor veel ouders is het al financieel niet haalbaar om hun kinderen op de Anton de Kom universiteit van Suriname, een opleiding voor hun kind in Nederland is voor deze ouders financieel uitgesloten.

De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) biedt studenten de mogelijkheid om een lening aan te vragen voor hun studie. Hiervoor moet wel aan de voorwaarden worden voldaan dat een Surinaamse student na het afronden van zijn/haar opleiding weer terug keert naar Suriname zodat zij de opgedane kennis kunnen toepassen voor de ontwikkeling in Suriname. Maar door de huidige crisis in Suriname zien veel studenten van zo’n lening af omdat de overheid het niet aantrekkelijk maakt voor afgestudeerden om een baan te vinden. Hierdoor bestaat de angst dat zij bij terug keer in Suriname het geleende bedrag niet kunnen terugbetalen omdat zij geen werk kunnen vinden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X