woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Studenten TU Delft bespreken wateroverlast Ricanaumofo

lees ook ...

Versterking van defensiesamenwerking tussen Nederland en Sur...

Staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman en minister van Defensie Krishna Mathoera kwamen vanochtend bijeen in Den Haag voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting werd uitgebre...

Stichting Economische Ontwikkeling Ricanau-Ricanaumofo (STEORR) heeft een groep masterstudenten van de Technische Universiteit uit Nederland benaderd, om een onderzoek te doen naar de oorzaak van wateroverlast te Ricanaumofo. De studenten hadden tien weken de tijd om aan de slag te gaan. Na het onderzoek hielden zij een eindpresentatie over hun bevindingen voor de verschillende stakeholders van het gebied op 28 september 2023.

De groep heeft drie oorzaken geïdentificeerd. Zeespiegelstijging, klimaatsverandering en de scheepvaart zorgen voor wateroverlast in het gebied. Klimaatsverandering zorgt voor een verhoogde regenval, waardoor er in een korte tijd veel meer regent valt, dan het gebied kan verwerken. Varende boten tussen het binnenland en Paramaribo, die via Ricanaumofo varen, zorgen voor een verhoogde golfenergie langs de oever. Het gevolg is dat de oever erodeert. De studenten zijn met voorstellen gekomen, om te komen tot oplossingen. Er is  gekeken naar de mogelijkheden die kunnen leiden tot deze oplossingen.

Het ministerie van Openbare Werken zal kijken naar de haalbare oplossingen. De opgedane kennis zal worden gedeeld met lokale instanties, ministeries en overige actoren.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStudenten TU Delft bespreken wateroverlast Ricanaumofo