Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Studenten met studiefinanciering worden niet ingeschreven op universiteit in Suriname

Geplaatst

op

Adekus

Studenten die via studiefinanciering een studie doen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) worden komend collegajaar niet ingeschreven. Er zullen dus geen nieuwe- en herinschrijvingen plaatsvinden. Deze mededeling is gedaan door het Bureau Studentenzaken van de universiteit. Het inschrijfgeld voor het collegejaar 2020/2021 is vastgesteld op SRD 1.850.

Alle studiefinanciering aanvragen die dit jaar zijn ingediend zijn met ingang van 1 juni 2020 door de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname N.V. (NOB) aangehouden. Er zullen vooralsnog geen nieuwe aanvragen in ontvangst worden genomen. Het besluit van de NOB is vanwege overmacht en wel in overleg met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur genomen.

Het Fonds Studiefinanciering Suriname (FSS/NOB) is in 2009 ingesteld om aan Surinaamse studenten die een universitaire- en hoger beroepsonderwijs opleiding willen volgen, leningen te verstrekken ter dekking van de studiekosten. Hiermee helpt zij hoger kader te vormen voor de ontwikkeling van Suriname. Sinds de instelling van het fonds is het beheer toevertrouwd aan de NOB vanwege haar ervaring en deskundigheid inzake kredietbeheer.

De NOB is opgericht op 8 augustus 1963 en heeft sinds haar bestaan diverse kredietfondsen beheerd ter invulling van haar doelstelling, te weten de ontwikkeling van de nationale industrie.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margo Brandon-Baarh
vrijdag 14 augustus 2020 13:39

Wáááát een zinloze gemene streek..
Hierdoor weer een manier om te zorgen dat Suriname weerloos blijft omdat er geen hoger kader gevormd kan worden…
Schande!!

Lunes Armand
vrijdag 14 augustus 2020 14:41

Zoals het hierboven staat, is het een kwalijke zaak dat het zo abrupt gebeurt. Deze bekendmaking had voor volgend jaar moeten gelden. Wat de overmacht situatie is wordt niet aan gegeven. Vooral in deze tijd is het moeilijk goed te praten. In overleg met Minowc, dus de regering is op de hoogte. Een alternatief voor de studenten zal erin moeten zitten van overheidswege. Het is goed om, wat het ook mag zijn, bekend te maken wat de overmacht situatie is. Indien dat geld voor andere doeleinden binnen het onderwijs gebruikt zal worden, vanwege C-19 maak het bekend. Het komt nu… Lees verder »Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen