vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(1)

Studenten Medicijnen in Servië aangekomen

lees ook ...

Start landelijk symposia voor jeugdontwikkeling te Commewijn...

Op vrijdag 22 maart jongstleden vond in het district Commewijne de kick-off plaats van het project ‘Symposia Jeugdontwikkeling’. Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) wil vi...

Vijftien studenten die vertrokken zijn naar Servië voor een medische studie, zijn goed aangekomen. Zowel de studenten als de ouders zijn erg ingenomen met de aangeboden studiebeurzen. Alvorens een aanvang te maken met hun medische studie zullen de studenten een training volgen om de Servische taal aan te leren.

De kosten voor het aanleren van de taal, de colleges, accommodatie en maaltijden in de studenten faciliteit worden door Servië gedekt. Het ministerie van Volksgezondheid is, nadat de studiebeurzen door tussenkomst van het ministerie van Buitenlandse Zaken beschikbaar zijn gesteld, samen met de studenten en de ouders gedurende een periode van zes maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het vertrek naar Servië.

Het ministerie heeft erop toegezien dat de tickets van de studenten zijn bekostigd en dat ze allen een uitkering kregen.  Dit is de tweede groep studenten die naar Servië vertrekt voor het volgen van een medische studie, sinds de ontwikkelingssamenwerking tussen Suriname en Servië.

Niet alle studenten die de studie tot arts wilden volgen konden een plek vinden op de Surinaamse opleiding. Ook voor Cuba lukte het niet, maar door tussenkomst van het ministerie van Buitenlandse zaken konden de studenten in aanmerking komen voor een beurs voor de medische studie in Servië.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStudenten Medicijnen in Servië aangekomen