zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Studenten Elektrotechniek bezoeken Stuwdam

lees ook ...

‘Wan Pipel’ vertoond in Havana ter gelegenheid v...

De ambassade van Suriname in Cuba gaf op dinsdag 9 april 2024 het startschot voor diverse activiteiten ter herdenking van de 45-jarige bilaterale relatie tussen Suriname en Cuba. Dit begon met een spe...

Laatstejaars studenten Elektrotechniek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), hebben op 17 maart de Afobaka Hydro Elektrische Centrale bezocht. De studenten, met als specialisatie Energietechniek, volgen het vak Project Ontwerp 2. De studenten gingen met twee docenten op excursie voor oriëntatie, praktische kennisvergaring en het bezichtigen van technische componenten, onderhoud en operations van zo een centrale.

Samuel Mehairjan M.Sc (USA), Senior Electrical Power Engineer tevens parttime docent op Adekus richting Electrotechniek en studentenbegeleider in de Energierichting, legt uit dat de bedoeling van deze excursie was om de studenten kennis te laten maken met de werkelijke situatie in de praktijk. Deze studenten zullen na de afronding van hun studie het elektrisch systeem de komende jaren in Suriname beheren. De excursie helpt de studenten praktische proporties van installaties te zien en ze hebben kennis opgedaan bij bekwame engineers en operators in het veld.

De studenten hebben een rondleiding gehad van functionarissen van Staatsolie Power Company NV (SPCS) die het beheer hebben over de Afobaka Dam. Er is uitleg gegeven over de geschiedenis van de bouw van de Hydro Centrale, de dam en het meer. Er wordt het maximale aan elektrische energie geproduceerd, te weten 180 MW en 800 GWh, voor de aluminiumsmelter en energie voor de Staat.

Verder hebben zij een rondleiding gehad om te kijken naar het onderstation, dat is waar de stroom getransformeerd wordt van 13, 8 kV naar 161 kV en getransporteerd wordt naar de dorpen rondom district Brokopondo, Iamgold en verder via onderstation Paranam naar Paramaribo en omstreken. De studenten konden vragen stellen en zich oriënteren over verschillende aspecten van  de opwekking, de transmissie en regeling van de spanning van de generatoren en andere aspecten van de elektro techniek in centrales.

De studenten vonden de excursie boeiend, en allemaal waren in de operations van de Hydro centrale van Afobaka geïnteresseerd. Het bezoek begon om half tien en is bijna om vijf uur ‘s middags geëindigd. Er zijn meer excursies gepand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStudenten Elektrotechniek bezoeken Stuwdam