maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Studenten avondopleiding onzeker over afronding schooljaar

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

Studenten van de verschillende avondopleidingen in Suriname zijn onzeker over de afronding van het schooljaar. De examenkandidaten van het voj en vos, moeten zich op 30 juni aanmelden voor verdere instructies. Volgens de avondscholieren heeft minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niets gezegd over de avondopleidingen, die vanwege de Covid-pandemie, ook waren stopgezet.

De studenten geven aan dat er ook niet is gesproken over een verschuiving van de avondklok, zodat ook zij de ruimte krijgen om hun opleiding af te ronden. De avondklok is nu gesteld op 18.00 uur en dat is een probleem voor leerlingen die ver van school wonen. Ze geven aan, dat het daarom beter is de avondklok te verschuiven naar 20.00 uur.

De lessen eerder starten is geen optie, omdat er ook werkende studenten zijn die op de avondscholen zitten. Veelal willen studenten zich na het werk opfrissen of wat eten, zodat hun aandacht volledig bij de lessen is.

Minister Marie Levens, heeft vorige week bekendgemaakt, dat in aanloop naar de examens, de examenkandidaten van voj- en vos-scholen, vanaf morgen weer fysiek onderwijs kunnen volgen. De Covid-protocollen zullen in acht worden genomen. Benadrukt is dat er niet meer dan 15 leerlingen in een lokaal mogen worden geplaatst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStudenten avondopleiding onzeker over afronding schooljaar