Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Studenten Anton de Kom Universiteit Suriname slachtoffer wisselkoers

Geplaatst

op

Studenten van de Anton de Kom Universiteit in Suriname, die een opleiding willen volgen in de studierichting Master in Surinaams Recht (MSR) en Master in Education and Research for Sustainable Development (MERSD), moeten dit jaar wel erg diep in de buidel tasten om het collegegeld te kunnen betalen.

De meeste studenten zijn niet in staat om het college geld te betalen tegen de huidige wisselkoers. De Anton de Kom Universiteit in Suriname houd voor het betalen van het collegegeld de USD valuta aan. Dit jaar vraagt de Universiteit hetzelfde bedrag in USD dat gold in 2015-2016. Omdat de valuta van de Surinaamse Dollar het afgelopen jaar is gedaald komt het erop neer dat de kosten voor het college geld voor 2016-2017 met 100% is verhoogd in SRD.

De studenten zijn al een geruime tijd bezig aandacht te vragen voor de enorme stijging van het collegegeld in SRD. Zij pleiten voor een schappelijk gefixeerd bedrag in SRD. De inschrijvingen starten dinsdag, indien de studenten maandag nog geen antwoord van het bestuur hebben dan zullen zij dit complexe probleem aankaarten bij President Bouterse.

Stelling van vandaag*:

Vindt jij het terecht/onterecht dat onderwijs instellingen en/of ondernemers in Suriname USD blijven hanteren terwijl de Surinaamse valuta SRD het afgelopen jaar is gedaald?

*laat een reactie achter in de comments onder in de pagina

2 Reacties

2 Reacties

  1. Ricardo Martodrono

    vrijdag 26 augustus 2016 at 11:38

    te zot voor woorde…

  2. Lucille Anches

    maandag 10 oktober 2016 at 09:05

    BELACHELIJK!!! Het is toch niet te geloven? Waar heeft de opleiding de valuta voor nodig??? Studeren slechts bestemd voor de elite?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen