Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Studenten Anton de Kom Universiteit Suriname slachtoffer wisselkoers

Geplaatst

op

Studenten van de Anton de Kom Universiteit in Suriname, die een opleiding willen volgen in de studierichting Master in Surinaams Recht (MSR) en Master in Education and Research for Sustainable Development (MERSD), moeten dit jaar wel erg diep in de buidel tasten om het collegegeld te kunnen betalen.

De meeste studenten zijn niet in staat om het college geld te betalen tegen de huidige wisselkoers. De Anton de Kom Universiteit in Suriname houd voor het betalen van het collegegeld de USD valuta aan. Dit jaar vraagt de Universiteit hetzelfde bedrag in USD dat gold in 2015-2016. Omdat de valuta van de Surinaamse Dollar het afgelopen jaar is gedaald komt het erop neer dat de kosten voor het college geld voor 2016-2017 met 100% is verhoogd in SRD.

De studenten zijn al een geruime tijd bezig aandacht te vragen voor de enorme stijging van het collegegeld in SRD. Zij pleiten voor een schappelijk gefixeerd bedrag in SRD. De inschrijvingen starten dinsdag, indien de studenten maandag nog geen antwoord van het bestuur hebben dan zullen zij dit complexe probleem aankaarten bij President Bouterse.

Stelling van vandaag*:

Vindt jij het terecht/onterecht dat onderwijs instellingen en/of ondernemers in Suriname USD blijven hanteren terwijl de Surinaamse valuta SRD het afgelopen jaar is gedaald?

*laat een reactie achter in de comments onder in de pagina

2 Reacties

2 Reacties

  1. Ricardo Martodrono

    vrijdag 26 augustus 2016 at 11:38

    te zot voor woorde…

  2. Lucille Anches

    maandag 10 oktober 2016 at 09:05

    BELACHELIJK!!! Het is toch niet te geloven? Waar heeft de opleiding de valuta voor nodig??? Studeren slechts bestemd voor de elite?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen