Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Studenten Anton de Kom Universiteit Suriname slachtoffer wisselkoers

Geplaatst

op

door

Studenten van de Anton de Kom Universiteit in Suriname, die een opleiding willen volgen in de studierichting Master in Surinaams Recht (MSR) en Master in Education and Research for Sustainable Development (MERSD), moeten dit jaar wel erg diep in de buidel tasten om het collegegeld te kunnen betalen.

De meeste studenten zijn niet in staat om het college geld te betalen tegen de huidige wisselkoers. De Anton de Kom Universiteit in Suriname houd voor het betalen van het collegegeld de USD valuta aan. Dit jaar vraagt de Universiteit hetzelfde bedrag in USD dat gold in 2015-2016. Omdat de valuta van de Surinaamse Dollar het afgelopen jaar is gedaald komt het erop neer dat de kosten voor het college geld voor 2016-2017 met 100% is verhoogd in SRD.

De studenten zijn al een geruime tijd bezig aandacht te vragen voor de enorme stijging van het collegegeld in SRD. Zij pleiten voor een schappelijk gefixeerd bedrag in SRD. De inschrijvingen starten dinsdag, indien de studenten maandag nog geen antwoord van het bestuur hebben dan zullen zij dit complexe probleem aankaarten bij President Bouterse.

Stelling van vandaag*:

Vindt jij het terecht/onterecht dat onderwijs instellingen en/of ondernemers in Suriname USD blijven hanteren terwijl de Surinaamse valuta SRD het afgelopen jaar is gedaald?

*laat een reactie achter in de comments onder in de pagina

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Ricardo Martodrono

te zot voor woorde…

Lucille Anches

BELACHELIJK!!! Het is toch niet te geloven? Waar heeft de opleiding de valuta voor nodig??? Studeren slechts bestemd voor de elite?Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen