Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Studenten Anton de Kom Universiteit Suriname slachtoffer wisselkoers

Geplaatst

op

Studenten van de Anton de Kom Universiteit in Suriname, die een opleiding willen volgen in de studierichting Master in Surinaams Recht (MSR) en Master in Education and Research for Sustainable Development (MERSD), moeten dit jaar wel erg diep in de buidel tasten om het collegegeld te kunnen betalen.

De meeste studenten zijn niet in staat om het college geld te betalen tegen de huidige wisselkoers. De Anton de Kom Universiteit in Suriname houd voor het betalen van het collegegeld de USD valuta aan. Dit jaar vraagt de Universiteit hetzelfde bedrag in USD dat gold in 2015-2016. Omdat de valuta van de Surinaamse Dollar het afgelopen jaar is gedaald komt het erop neer dat de kosten voor het college geld voor 2016-2017 met 100% is verhoogd in SRD.

De studenten zijn al een geruime tijd bezig aandacht te vragen voor de enorme stijging van het collegegeld in SRD. Zij pleiten voor een schappelijk gefixeerd bedrag in SRD. De inschrijvingen starten dinsdag, indien de studenten maandag nog geen antwoord van het bestuur hebben dan zullen zij dit complexe probleem aankaarten bij President Bouterse.

Stelling van vandaag*:

Vindt jij het terecht/onterecht dat onderwijs instellingen en/of ondernemers in Suriname USD blijven hanteren terwijl de Surinaamse valuta SRD het afgelopen jaar is gedaald?

*laat een reactie achter in de comments onder in de pagina

2 Reacties

2 Reacties

  1. Ricardo Martodrono

    vrijdag 26 augustus 2016 at 11:38

    te zot voor woorde…

  2. Lucille Anches

    maandag 10 oktober 2016 at 09:05

    BELACHELIJK!!! Het is toch niet te geloven? Waar heeft de opleiding de valuta voor nodig??? Studeren slechts bestemd voor de elite?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |