donderdag 13 mei 2021
26.1 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Stroom zal betaalbaar blijven voor lage inkomensgroepen

lees ook ...

Penitentiaire ambtenaren weigeren dienst over te nemen

Leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), die te werk gesteld zijn bij de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma weigeren de dienst over te nemen, zonder Personal Protective Equipment ...

President Chan Santokhi heeft beloofd dat stroom betaalbaar zal blijven voor de lage inkomensgroepen. De komende periode wordt de subsidie afgebouwd. Mensen gaan zelfs geld terugkrijgen, zei het staatshoofd gisteravond tijdens een virtuele persconferentie. De nieuwe stroomtarieven zijn reeds ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd aan de regeringsraad.

De lage verbruiksgroepen zullen volgens het nieuwe systeem rond SRD 80 per maand betalen. Grootverbruikers zullen echter niet gesubsidieerd worden. Deze groep zal zelf in de hand hebben hoeveel zij zal betalen. Zij zullen daarom moeten letten op de apparatuur die zij gebruiken. Deze verbruikers zullen marktconform de volle pond moeten betalen voor hun stroomrekening. Als voorbeeld noemde het staatshoofd huishoudens met meerdere airco’s en koelkasten.

Ook de tarieven voor water zullen worden aangepast, maar ook voor de laagverbruikers zal het tarief betaalbaar gehouden worden, zei de president. In de regering zullen deze zaken nog verder besproken worden en bepaald worden vanaf wanneer de nieuwe tarieven voor de voornoemde nutsvoorzieningen zullen gelden.

Dat zal wel worden doorgevoerd na een uitgebreid voorlichtingscampagne. Om de uitgaven van de overheid in het kader van de reorganisatie van de economie zal ook de subsidie in andere sectoren geleidelijk aan worden afgebouwd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStroom zal betaalbaar blijven voor lage inkomensgroepen