Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Strengere regels voor Spoedeisende Hulp en ambulancedienst in Suriname

Geplaatst

op

Spoedeisende Hulp Bij Het Azp. Foto Facebook

Er gelden bij de Spoedeisende Hulp (SEH) en de ambulancedienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voortaan strengere regels. Tot nader order wordt er geen bezoek toegelaten op de SEH. Met de nieuwe maatregelen wil de directie voorkomen dat patiënten en bezoekers besmet raken met het COVID-19-virus.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan om de regels in acht te nemen. “Als wij ons allen aan de regels houden, dragen wij met z’n allen bij aan onze gezamenlijke veiligheid”, zegt de directie. Het ziekenhuis is overgegaan tot het verscherpen van de maatregelen, omdat er de laatste weken weer een stijging is van aanmeldingen.

De directie beandrukt dat de SEH slechts voor spoedgevallen is. Voor huisartsgevallen moet contact worden gemaakt met de huisarts. Als iemand griepverschijnselen, braken, koorts of diarree heeft, moet die thuisblijven en vervolgens 178 of de eigen huisarts bellen.

Een van de voornaamste nieuwe regels is dat vanaf nu toegang tot de afdeling slechts mogelijk is met een mond- en neusbedekking. “Heeft u die niet dan wordt u niet toegelaten”, meldt het AZP. Daarvoor is gekozen uit veiligheidsoverwegingen. Begeleiders zullen – indien niet meer nodig – buiten de hoofdpoort moeten wachten.

Ook bij de ambulancedienst worden de regels verscherpt. De ambulance zal alleen uitrijden bij ongelukken en voor spoedgevallen. Er vindt eerst telefonische triage en coronascreening plaats. Patiënten die worden opgehaald moeten neus- en mondbedekking hebben. Verder geldt er een uitzondering voor de slachtoffers van ongevallen of personen die kortademig zijn.

Culturu,com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

PAHO eerste regionale partnerdialoog officieel gelanceerd

Geplaatst

op

Paho3810 450x303

Het kantoor van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft met de eerste regionale partnerdialoog officieel het nieuwe, door de Europese Unie gefinancierde initiatief van 6,85 miljoen euro op het gebied van klimaatverandering en gezondheid gelanceerd.

Deze virtuele sessie heeft vertegenwoordigers van vijf regionale organisaties bijeen gebracht om de besprekingen over de cruciale eerste stappen op weg naar de uitvoering van het project in alle CARIFORUM-lidstaten te vergemakkelijken. Het Caribisch Instituut voor

Meteorologie en Hydrologie (CIMH), de University of the West-Indies (UWI), de Caribbean Public Health Agency (CARPHA), het Caribbean Climate Community Change Centre (CCCCC) en het CARICOM-secretariaat zullen met PAHO samenwerken en hun technische expertise aan het programma lenen, waarbij de nadruk gelegd wordt op het versterken van de klimaatbestendigheid in regionale gezondheidsstelsels.

Tijdens de zitting heeft de teamleider van Green Economy and Resilience Support bij de Europese Unie, de heer Bogdan Stefanescu, de tevredenheid van de EU uitgesproken over de versterking van dit multidisciplinaire partnerschap tussen de EU en het Caribisch gebied met het oog op de gemeenschappelijke dreiging van de klimaatverandering. Hij nam er ook nota van dat het programma is afgestemd op de Europese Green Deal, de gezondheidsstrategie van de EU en de EUstrategie voor het aanpassen aan de klimaatverandering. De eerste acties in het kader van dit programma zijn het instellen van een fellowshipprogramma voor leiders in klimaatverandering en gezondheid, de ontwikkeling en uitvoering van projectvoorstellen inzake klimaatverandering en gezondheid en voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot systemen voor vroegtijdige waarschuwing en toezicht op het klimaat en de gezondheid.

Het EU/CARIFORUM-project is een regionale impuls voor een beter begrip van de huidige gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid en de noodzaak van een doeltreffende planning in de sector voor toekomstige klimaatvariaties. Programmamanager, Duurzame Ontwikkeling bij het CARICOM-secretariaat, Amrikha Singh, benadrukte dat het project de CARICOM in staat zal stellen om op internationaal niveau te blijven pleiten voor wereldwijde actie om klimaatverandering als een ontwikkelingskwestie aan te pakken. De sub-regionale programmacoördinator voor het Caraïbisch gebied, PAHO/WHO, mevrouw Jessie Schutt-Aine, legde uit dat de subsidie in de loop van de vijf jaar de partners in staat zal stellen om gedurfde projecten te financieren en te faciliteren om de volksgezondheidssystemen te versterken, de landenplannen aan te passen en als prioriteit te stellen, leiders te stimuleren en de mogelijkheden voor besluitvorming te vergroten. Er zullen ook acties worden uitgevoerd ter ondersteuning van de betrokkenheid van de gemeenschap bij de ontwikkeling van kleinschalige initiatieven om de doelgroepen bewuster te maken.

Verwacht wordt dat zestien landen van dit programma zullen profiteren. Dit zijn Antigua en Barbuda, de Bahama’s, Barbados, Belize, Cuba, Dominica, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Kitts en Nevis.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen