donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Strengere maatregelen tegen buschauffeus en passagiers

lees ook ...

Meer dan 100 bereidverklaringen uitgereikt

Vicepresident Ronnie Brunswijk wist een lach te toveren op de gezichten van onder andere leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de Social Arm...

Er zal streng worden opgetreden tegen buschauffeurs en passagiers die zich niet houden aan de protocollen voor openbaar vervoer. Het is bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) bekend dat er gevallen zijn waar buschauffeurs en passagiers zich niet houden aan de protocollen voor openbaar vervoer. Passagiers stappen de bussen in, zonder de COVID-maatregelen in acht te nemen, zoals het dragen van een mond- en neusbedekking.

Intussen is er met de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) hierover van gedachten gewisseld en de boodschap is dat deze zaken niet langer getolereerd zullen worden. Minister Albert Jubithana van TCT zei gisteravond tijdens een persconferentie, dat met nog zestien dagen te gaan in het jaar de trend duidelijk is als het gaat om de COVID-19-besmettingen en het gedrag van burgers. Volgens de bewindsman moet er direct opgetreden worden om erger te voorkomen.

Dit besluit geldt ook voor de boothouders. De bewindsman gaf aan, dat de controleurs van het ministerie allerlei liederlijke taal moeten aanhoren en dat dit zo niet verder kan. Ten aanzien van luchttransport zal er op de internationale luchthaven te Zanderij ook strenger worden opgetreden. Passagiers die het land binnenkomen moeten volgens de minister beseffen, dat men in ons land en op de luchthaven de regels van de overheid moet naleven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStrengere maatregelen tegen buschauffeus en passagiers